Krisztina
18 °C
24 °C

Brian megküzd A Passióval

2004.03.25. 11:16
A Passió sikere után újból bemutatják a huszonöt éve készített Monty Python-filmet, a Brian életét. A komikuscsoport szerint a bibliai szatíra ellensúlyozza majd a Mel Gibson filmje körüli hisztériát.
"Mel vagy Monty? A Passió vagy a Python?" - így hirdetik majd a reklámok a Monty Python társulat híres-hírhedt bibliai szatíráját, a Brian életét, amely bemutatója huszonötödik évfordulója alkalmából áprilisban ismét mozikba kerül Amerikában.

Pilátus és barátja, Ficus Cucis
Pilátus és barátja, Ficus Cucis
A BBC híre szerint a Rainbow nevű forgalmazó New York, Los Angeles és más nagyvárosok mozijaiban fogja vetíteni a Brian életét, amelynek újbóli bemutatását azért tartja fontosnak a Rainbow elnöke, Henry Jaglom, mert "ellensúlyozhatja A Passió körüli hisztériát" és "alternatívát kínál".

Megriadtak

A hazánkban is kultuszfilmnek számító Brian életének főhőse názáreti Brian, akit az emberek tévedésből a megváltójuknak gondolnak, és akit a rómaiak keresztre feszítenek. A film, amely csak a Beatles-tag George Harrison anyagi segítségével valósulhatott meg, miután az EMI visszariadt a finanszírozásától, annak idején óriási botrányt, sokan istenkáromlással vádolták, és voltak, akik megpróbálták elérni a betiltását.

A Python-tagok állításuk szerint a Brian életét sosem szánták a kereszténység elleni támadásnak, csupán a bibliai filmeket és az intoleranciát akarták kigúnyolni.

Cinematrix