Messiásnak nézték a Passió főszereplőjét

2004.07.05. 12:49
Az élő Messiásnak nézték Mexikóban James Caviezel filmszínészt, aki Mel Gibson Passió című filmjében Jézus Krisztust alakította.
A mexikói sajtó hétvégi beszámolói szerint több mexikói faluban kérlelték a színészt, hogy betegeket gyógyítson és csodát tegyen.

Ő csak színész

Tekintse meg képeinket!
A mélyen hívő katolikus Caviezel a Reforma című lap szerint 14 egyetemistával együtt missziós utat tett a kelet-mexikói Veracruz szövetségi államban, ahol a lakosság túlnyomó többsége mély szegénységben él.

Caviezel utóbb elmondta az újságíróknak, hogy meghatotta az emberek hite, és sokkolta az élmény, hogy tőle kértek segítséget, s hogy el kellett magyaráznia, hogy ő csak színész.

Arról is szólt, hogy mély benyomást tett rá a mexikóiak tisztelete a Guadalupei Szűz Mária iránt. Mexikó nemzeti szentje a legendák szerint 1531-ben jelent meg. Brazília után a világon Mexikóban él a legtöbb keresztény, s az országot már ötször fölkereste II. János Pál pápa.

Csodálatos számok

Mel Gibson Jézus életének utolsó tizenkét óráját bemutató film a tavaszi premier óta már 234 millió dolláros forgalmat ért el az Egyesült Államokon kívül, és további 370 millió dolláros forgalmat könyvelhet el az amerikai jegypénztárakban.

A 30 millió dolláros költségvetésből készített film így közel milliárd dolláros nyereséget termelt az alkotóknak és a befektetőknek, és minden idők nyolcadik legtöbb bevételt hozó filmje lett az Egyesült Államokban.