Megfilmesítik a Prince of Persiat

2004.03.04. 13:15
Hétszámjegyű összegért készül megvenni Jerry Bruckheimer produkciós cége a nagy sikerű videojáték, a Prince of Persia: The Sands of Time megfilmesítési jogait. A "IX. századi Indiana Jones-sztorit" abban a szellemben adaptálják majd, ahogy annak idején A Karib-tenger kalózait, azaz a játék legizgalmasabb elemeinek felhasználásával új sztorit alkotnak.
A Prince of Persia a videojáték-ipar leghosszabb múltra visszatekintő sorozatai közé tartozik: az első rész 1989-ben debütált PC-n, a folytatások 1993-ban és 1999-ben jöttek ki. Az utóbbi, a Prince of Persia 3D hatalmasat bukott, ám a tavaly novemberben megjelent Prince of Persia: The Sands of Time-mal sikerült új életet lehelni a vállalkozásba: a Sands of Time-ból három hónap alatt több mint kétmillió példány kelt el.

Prince of Persia
Ugyanez élőben
A Prince of Persia: The Sands of Time a IX. század Perzsiában játszódik, a játék főhőse pedig egy kalandkedvelő ifjú herceg, aki apjával, a királlyal vereséget mér a hatalmas maharadzsára. Lányát elrabolják, palotáját pedig kifosztják, a herceg azonban nem sejti, hogy a zsákmányolt tárgyak közül egy különös homokóra és egy rejtélyes tőr halhatatlanságot és az idő feletti korlátlan hatalmat ad a birtokosának. Tudatlansága egy teljes királyság pusztulásához vezet, és csak ő hozhatja helyre a végzetes hibát.

A Variety szerint a megállapodásnak része lesz az is, hogy a forgatókönyvet a játék kitalálója, Jordan Mechner írná, akit executive producerként a Nyomás, a Charlie angyalai-filmek és a Nagy hal írója, John August felügyelne.

Cinematrix