Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bankrabló volt a Pókember édesapja

2002.05.27. 14:15
Bankrablást követett el a Pókember főszereplőjének apja 1993-ban. Vincent Maguire elkeseredésében tévedt a bűn útjára, de nem egészen egy óra alatt elfogták. Fegyvert nem használt és nem is tartott magánál, de azt füllentette, hogy pisztoly van a zsebében.
Tobey Maguire édesapja akkor folyamodott a pénzszerzés bűnös módszeréhez, amikor nővére rákban elhunyt, és egyedül maradt három gyermekkel, egy fillér nélkül. A szakácsként dolgozó férfi ekkor szánta rá magát a bankrablásra - hogy aztán elkövessen minden lehetséges hibát.

Tobey Maguire, pókember
Vincent az otthonával szemközti bankot választotta, maszkot nem húzott, és a rablás után gyalog menekült a nappali verőfényben. A hóna alá csapott pénzeszsákkal menekülő botcsinálta rablót egy szomszéd vette észre. Hazaérve Vincent átöltözött, így próbálva megtéveszteni a rendőröket - sikertelenül. Tobey Maguire apja azóta bevallotta, hogy "butaságot csinált", de - mint mondta - akkoriban nagyon kétségbe volt esve. Theresa, Vincent nővére két hónappal az eset előtt halt meg - írja a The Enquirer című amerikai bulvármagazin, megemlítve, hogy az amatőr elkövető saját magát is rákosnak hitte. A rablás olyannyira előkészítetlen volt, hogy inkább pillanatnyi elmezavarnak tudható be. Mivel fegyvertelenül követte el - csak szóban említette az állítólag szebében lapuló pisztolyt -, és életében először vétett a törvény ellen, megúszta két év szabadságvesztéssel. Azóta mintapolgárként viselkedik.

Tobey, a Pókember alakítója úgy nyilatkozott, hogy apja botlása nem rontotta meg viszonyukat. Érdekes azonban a nemrég az amerikai mozikba került film azon jelenete, ahol Peter Parker (a Pókember civilben) szemtanúja egy rablásnak, de - akcióhőstől szokatlan módon - nem tesz semmit.