Készül a negyedik Potter-film forgatókönyve

2003.04.14. 17:01
Két film lehet A tűz serlegéből, de a forgatókönyvíró mindent megtesz, hogy egy moziba sűrítse a negyedik Potter-kötet cselekményét.
David Heyman, a Harry Potter-filmek producere a BBC Online-nak nyilatkozva elmondta, már dolgoznak a sorozat negyedik darabján. Steve Kloves nekilátott a Harry Potter és a tűz serlege forgatókönyvének. Egyelőre arra készülnek, hogy A tűz serlege egyetlen film lesz, a forgatókönyvíró is erre törekszik. Elképzelhető azonban, hogy mégis két részben készül el a negyedik kötet filmváltozata.

Heyman elmondta azt is, a forgatás előkészítése az év végén kezdődhet meg, a film pedig legkorábban 2004 végén kerülhet a moziba. "A szereplők remélhetőleg maradnak", mondta, de hozzátette: erről korai lenne nyilatkozni.

Rendező még nincs

Az első két Potter-mozi rendezője, Chris Columbus szívesen folytatná a szemüveges varázslógyerek meséit, de legfeljebb az ötödik filmnél foglalhatja el ismét a rendezői széket. A jelenleg forgatott harmadik Potter-mozit, Az azkabani fogolyt Alfonso Cuaron rendezi, a negyedikhez még keresik a megfelelő személyt.