Mégsem cserélik le Harry Pottert?

2004.05.27. 15:30
A napokban felröppent a hír, miszerint a Warner Bros., a Harry Potter-filmek gyártóstúdiója nem az eddigi részekben feltûnt gyerekszínészekkel szeretné végig csinálni a hátralevõ részeket. A harmadik rész rendezõje, Alfonso Cuaron azonban képtelennek tartja ezt az elképzelést.
"A legjobb az lenne, ha az összes Harry Potter-filmet ugyanazokkal a srácokkal forgatnánk" - mondta Alfonso Cuaron a Reutersnak. Már ugyan készül a negyedik rész, a Harry Potter és a Tûz Serlege, amit Mike Newell rendez Daniel Radcliffe-fel, Emma Watsonnal és Rupert Grinttel a fõszerepben.

"Most éppen a negyedik rész kamerái forognak. Már csak három rész van hátra az összes rész befejezéséig és csak remélni tudom, hogy mindegyik epizódra ugyanazokat a szereplõket választják majd, mint eddig." - nyilatkozta Cuaron, azt is hozzátéve, hogy nagyon szeretne még egyszer az egyik rész dirigense lenne és Danielékkel dolgozni.

"Nagyon ügyesen beletanultak a szerepbe, olyan, mintha rájuk írta volna az írónõ, J.K. Rowling. Nem kellene lecserélni õket. Nem hiszem, hogy Daniel (Harry Potter) hirtelen olyan iszonyú magasra nõne vagy esetleg egyik reggelre még egy szeme nõne. Ugyanezt gondolom Emmáról és Rupertrõl is, nekik való a szerep. A legutolsó részben ugyan 17 évesnek kell lenniük, amikor is õk mind 19 évesek lesznek. Na, és? Kit zavar ez a tény? Így még különlegesebb a dolog. A lényeg, hogy jól és a legmegfelelõbben játszanak."

Cuaron azt is hozzátette, hogy egy kis szünetet szeretne tartani, de nagyon szívesen visszajönne. "Az álmom azonban az, hogy a stáb a régi marad."