Sötét lesz a negyedik Harry Potter-film

2003.12.09. 12:12
A film főszereplői már autót vezetnek, zúzós zenéket hallgatnak, de azért még a negyedik részben is ők játszak majd Roxfort diákjait. A Harry Potter és a Tűz Serlege sötét tónusú, de romantikus lesz.
Április végén vagy május elején kezdődik a negyedik Hary Potter-film, a Harry Potter és a Tűz Serlege forgatása, de Mike Newell rendező már most tervezteti a különböző kreatúrákat a filmhez, illetve felvette a kapcsolatot a Harry Potter és az azkabani fogoly direktorával, Alfonso Cuarónnal.

Mint Newell a SCI FI Wire-nek elmondta, a megbeszélésekre azért van szükség, hogy minden tekintetben meglegyen a folytonosság a Harry Potter és az azkabani fogoly és a Harry Potter és a tűz serlege között. Newell a stílus tekintetében sem kíván letérni arról az útról, amelyre Cuarón vezényelte a szériát: „Figyelemre méltó, ahogy Alfonso a gyermekkor napfényes vízióját valami sokkal sötétebbé alakította, de közben mégis megőrizte az egész romantikáját. A gyermekkorból átértünk a kamaszkorba, és nekem folytatnom kell, amit Alfonso elkezdett, vissza nem mehetek.”

A film szereplői gyerekekből szintén kamaszok lettek, akik – mint beszámoltunk róla – már autót vezetnek, zúzós zenéket hallgatnak, ettől függetlenül Harryt továbbra is Daniel Radcliffe, Ront Rupert Grin, Hermionét Emma Watson játssza. Newell szerint ez már csak azért is indokolt, mert Daniel és a többiek épp annyi idősek, mint az általuk játszott karakterek a történetben.

Cinematrix