Milliós díjazású klippályázat indul

2004.08.03. 16:24
Egymillió forint a fődíja az első hazai on-line klipfilm pályázatnak. A kiíró rajzfilmhu animációs portál tematikailag és stílusában kötetlen filmeket vár a pályázóktól, a zenét és a technikát viszont megszabta: többek között az Anima, a Kispál és a Bëlga számait lehet flashsel "továbbgondolni". A regisztrációs határidő augusztus 12.
A rajzfilmhu szakportál korábbi animációs és rajzfilmhu-n, az első forduló beküldési határideje pedig augusztus 25.

A "populáris és trendi művészeti ágakat ötvöző" Az ötfordulós pályázat végcélja, hogy tíz-tizenöt, egyenként három-öt perces flashanimációs klipfilm készüljön el, illetve, hogy kiosztásra kerüljön az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által felajánlott kétmillió forintos összdíj.

Bëlgától Kispálig

A kisfilm tematikailag és stílusában is kötetlen, egyetlen kritérium van: mai, kortárs magyar zenére épüljön a film. Az indulóknak egy zeneszámot kell kiválasztani a megadott keretből, amely az "A pályázat célja az, hogy a versenyzőket bevezesse a filmes gondolkodás alapjaiba" - mondta a szerkesztő. Fordulónként chat-moderációt rendeznek a pályázat során felmerülő szakmai problémákról, Hegedűs Márton animációs filmrendező moderálásával. Az on-line rajzfilmiskolai tanórák mellett a szervezők elméleti jellegű áttekintést kívánnak adni a filmes gondolkodásról. A zsűri tagjai: Ternovszky Béla rajzfilmrendező, Németh Gábor író, Moll Zoltán producer, Varga Zsolt Iván vágó, Kerti Géza és az IHM részéről Kertész László.