Valér
4 °C
8 °C

Milliós díjazású klippályázat indul

2004.08.03. 16:24
Egymillió forint a fődíja az első hazai on-line klipfilm pályázatnak. A kiíró rajzfilmhu animációs portál tematikailag és stílusában kötetlen filmeket vár a pályázóktól, a zenét és a technikát viszont megszabta: többek között az Anima, a Kispál és a Bëlga számait lehet flashsel "továbbgondolni". A regisztrációs határidő augusztus 12.
A rajzfilmhu szakportál korábbi animációs és képregény pályázatai után az első hazai on-line klipfilm pályázatot is meghirdeti - tájékoztatta Kubiszyn Viktor, a rajzfilmhu szerkesztője az Indexet. Az induló alkotók három hónap alatt több fordulóban és szakmai segítséggel önálló flash kisfilmet készíthetnek el, amelyek alapja egy kortárs magyar szám. A pályázatra augusztus 12-ig lehet regisztrálni a rajzfilmhu-n, az első forduló beküldési határideje pedig augusztus 25.

A "populáris és trendi művészeti ágakat ötvöző" kiírásukban a szervezők "az internetes platform sajátosságainak minél összetettebb kihasználását várják" a kreatív alkotóktól, csapatoktól és műhelyektől. "A flash az egyik legelterjedtebb formátum a netes animációban" - magyarázta a szerkesztő a technika választásuk okát. A rajzfilmhu szakmai partnere a Macromedia Flash technológiát népszerűsítő Swf.hu - Flash portál.

Az ötfordulós pályázat végcélja, hogy tíz-tizenöt, egyenként három-öt perces flashanimációs klipfilm készüljön el, illetve, hogy kiosztásra kerüljön az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által felajánlott kétmillió forintos összdíj.

Bëlgától Kispálig

A kisfilm tematikailag és stílusában is kötetlen, egyetlen kritérium van: mai, kortárs magyar zenére épüljön a film. Az indulóknak egy zeneszámot kell kiválasztani a megadott keretből, amely az oldalon elérhető. "Fontos, hogy nem a szám megfilmesítését, klipesítését várjuk, a zene kiindulási alap, illusztráció, az önálló kisfilm soundtrackje" - mondta a rajzfilmhu szerkesztője. A választható zenei bázis az Anima Sound System, a Kispál és a Borz és a Bëlga felvételei mellett zeneszerzők és DJ-k felvételeit is tartalmazza (Zságer Balázs, Triton, Titusz, Mango).

"A pályázat célja az, hogy a versenyzőket bevezesse a filmes gondolkodás alapjaiba" - mondta a szerkesztő. Fordulónként chat-moderációt rendeznek a pályázat során felmerülő szakmai problémákról, Hegedűs Márton animációs filmrendező moderálásával. Az on-line rajzfilmiskolai tanórák mellett a szervezők elméleti jellegű áttekintést kívánnak adni a filmes gondolkodásról. A zsűri tagjai: Ternovszky Béla rajzfilmrendező, Németh Gábor író, Moll Zoltán producer, Varga Zsolt Iván vágó, Kerti Géza és az IHM részéről Kertész László.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft