Lezárult a milliós klippályázat harmadik fordulója

2004.09.17. 17:49
Döntött az előzsűri; negyedik fordulójához érkezett a rajzfilmhu nyár közepén indított pályázata. Tizenöt versenyző már biztosan ott van a versenyben, ötöt a közönségszavazatok juttathatnak a negyedik fordulóba.
A kiírás szerint a pályázók bármilyen stílusban megvalósíthatták klipötletüket, a szervezők egyedül a zenét és a technikát határozták meg: a résztvevők mai, magyar zenészek, mint például a Kispál és a borz, az Anima Sound System, a Belga, vagy Zságer Balázs zenéjére készíthetik el flash-animációjukat.

Zenés story-boardok


b.a.l. munkája Zagar zenéjére
Az első, regisztrációs forduló után következett a második forduló a szinopszisok és a figuratervek leadásával. A most lezárult, harmadik forduló augusztus 25-e és szeptember 15-e között zajlott és versenyzők a készülő kisfilm felének zenés story-boardját adták le.

Az előzsűri a zenéhez társított, sorbarendezett állóképeket bírálta el. A harmadik forduló követelményeit negyvenhat pályázó harmincegy pályamunkája teljesítette, közülük került ki a biztosan továbbjutó tizenöt klipterv. A zsűri nemcsak a művek vizuális világát és a zenével való összhatást értékelte, hanem a megvalósíthatóságot is.

Az olvasó dönthet

Cseh Dóra, a razfilmhu szerkesztője kiemelte, hogy mivel igencsak szoros volt a verseny a 14. és a 15. helyért és három versenymunka csak egy hajszállal csúszott le a negyedik fordulóról, a döntésben nagy szerep jut az olvasóknak, akik a közönségszavazatokkal további öt pályázót tarthatnak versenyben.

Biztos továbbjutók a negyedik fordulóba
Antonin_K: Zagar / Taste of snow
art7: Triton / Mit akar ma a karma?
b.a.l.: Zagar / Bossa astoria (Erik Sumo rework)
borsi: Kispál és a Borz / Etetés
hazsart: Triton / Indul a nyár
janvi: Kispál és a Borz / Etetés
kiskerymat: Anima Sound system / Verbal Catapult
Liquid_Sand: Anima Sound system / Verbal Catapult
marix1: Kispál és a Borz / Etetés
patyomkim: Zagar / Taste of snow
pokeee: Zagar / Taste of snow
sisa: Anima sound System / L.O.V.E.
spacemonkeyz: Zagar / Dripstones
VICA: Anima sound System / L.O.V.E.
zorro: Kispál és a Borz / Etetés

A rajzfilmhu oldalán egészen szeptember 20-áig, hétfő délután négy óráig lehet szavazni azokra a munkákra, amelyeket a köz érdemesnek tart a továbbjutásra. A közönségszavazás után a szervezők minden érdeklődőt várnak a rajzfilmhu chatszobájába hétfő este héttől kilencig, ahol a moderatore válaszol a kérdésekre.

A verseny október végéig tart, az első helyezett klip díja egymillió forint. A versenyre több mint nyolcvanan jelentkeztek.