Gyűrűk ura: nézettségi rekord világszerte

2002.01.16. 16:49
A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége megdöntötte az alig egy hónapos magyarországi nézettségi rekordot. A Középfölde különös lényeit és csodás kalandjait bemutató film a hazai bemutató után minden idők legsikeresebb premierhétvégéjét mondhatja magának.
Az új sikerlista szerint a Harry Potter és a bölcsek köve "csupán" a második legtöbb bevételt hozta. A harmadik helyen természetesen a korábbi első helyezett, a Star Wars I. rész - Baljós árnyak áll.

A Gyűrűk Ura első része egyetlen rohammal meghódította a magyar nézőket: négy nap alatt több mint 160 ezren látták a hazai mozikban. A film az egész világon hasonló sikernek örvend: az Egyesült Államokban már négy hete őrzi első helyét a népszerűségi lista csúcsán, és ezalatt összesen 228 millió dollárért váltottak rá jegyet. A világ más tájain szerzett bevételekkel így már több mint 500 millió dolláros eredményt könyvelhetnek el a film készítői.

Mindeközben a Harry Potter-film sem vesztett lendületéből és sikeréből, hazánkban közel 730 ezren voltak eddig kíváncsiak az ifjú varázslótanonc kalandjaira.