Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Gyűrűk ura: nézettségi rekord világszerte

2002.01.16. 16:49
A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége megdöntötte az alig egy hónapos magyarországi nézettségi rekordot. A Középfölde különös lényeit és csodás kalandjait bemutató film a hazai bemutató után minden idők legsikeresebb premierhétvégéjét mondhatja magának.
Az új sikerlista szerint a Harry Potter és a bölcsek köve "csupán" a második legtöbb bevételt hozta. A harmadik helyen természetesen a korábbi első helyezett, a Star Wars I. rész - Baljós árnyak áll.

A Gyűrűk Ura első része egyetlen rohammal meghódította a magyar nézőket: négy nap alatt több mint 160 ezren látták a hazai mozikban. A film az egész világon hasonló sikernek örvend: az Egyesült Államokban már négy hete őrzi első helyét a népszerűségi lista csúcsán, és ezalatt összesen 228 millió dollárért váltottak rá jegyet. A világ más tájain szerzett bevételekkel így már több mint 500 millió dolláros eredményt könyvelhetnek el a film készítői.

Mindeközben a Harry Potter-film sem vesztett lendületéből és sikeréből, hazánkban közel 730 ezren voltak eddig kíváncsiak az ifjú varázslótanonc kalandjaira.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?