Film készül a Rainbow Sixből

2004.06.04. 12:04
Tom Clancy sztorijából a távol-keleti kultrendezőből hollywoodi álomgyárossá váló John Woo rendezne filmet.
A Variety hírügynökség tudomása szerint a Paramount filmstúdió John Woo rendezőt (A felejtés bére) kérte fel, hogy adaptálja filmre Tom Clancy Rainbow Six című művét, amelyben ismét feltűnik a titokzatos John Clark CIA ügynök.

Rainbow Six A film alaptörténete szerint Clarkhoz több társa is csatlakozik, kilépnek a CIA-ből és létrehoznak egy angliai bázisú nemzetközi szervezetet, melynek fő célkitűzése, hogy harcoljon a terrorizmus ellen.

Idén márciusban John Enbom csatlakozásával teljessé vált a forgatókönyvírói gárda (Michael Shiffer, Bill Wisher, Art Monteraselli, Frank Capello), amely már 1999 óta dolgozik a forgatókönyvön.

A Clancy által létrehozott Jack Ryan karakter már több Paramount filmnek is központi figurája volt (Vadászat a Vörös Októberre, Férfias játékok, Végveszélyben, A rettegés arénája), és nincs ez másként a Red Rabbit esetében sem, melynek a megfilmesítési jogát a Paramount tavaly szerezte meg; sőt, mi több a stúdió már egy újabb Clancy-thriller, a Without Remorse filmre vitelén is dolgozik.

Cinematrix