Béla
13 °C
27 °C

Ősmagyarok és amnéziások a csúcson

2004.02.17. 14:50
Míg a Valentin napi hétvégén az amerikaiak az új Adam Sandler-Drew Barrymore romantikus vígjátékra 41 millió dollár értékben vettek jegyet, addig a budapestiek 57 millió forintot költöttek a romantikamentes történelmi időutazó filmre, a Magyar vándorra.
A Peter Segal rendezésében 75 millióból készült Adam Sandler és Drew Barrymore eddigi rekordbevételt produkáló filmjeivel is felveszi a versenyt a hétvégi premier: Sandler Jack Nicholsonnal készült Ki nevel a végén? című vígjátéka 42 milliót hozott az első hétvégéjén, a Barrymore-féle Charlie angyalai pedig 40 milliót.

Az Oscar-jelöltek a lista végén

A Birkanyírás folytatása, a tíz napja vetített Miracle című, valós történetből készült hokifilm, 5,7 millióval a negyedik helyre tornázta fel magát a múlt heti ötödikről a The Butterfly Effect. A Jennifer Aniston és Ben Stiller főszereplésével készült Along Came Polly című komédia 5 millió dollárral a hatodik lett.

Az Oscar jelöltek tartják a helyüket a tízes lista végén: a Gyűrűk Ura - A király visszatér nyolcadik 4,15 millió dollárral (összbevétele 356 millió dollár), Anthony Minghella Cold Mountain-je 3,7 millióval a tizedikről a kilencedikre esett vissza (összbevétel: 87 millió dollár), míg a 19 hete a listán szereplő, Clint Eastwood rendezésében készült Titokzatos folyó (Mystic River) még mindig a tizedik.

Gyűrű helyett Győző az úr Budapesten

Budapesten a február 5. és február 1. között tartó mozihéten véget ért a Gyűrűk Ura - A Király visszatér egy hónapja tartó győzelmi sorozata. A jegyeladási listát a Szabó Győző, Gesztesi Károly és Szervét Tibor főszereplésével, Herendi Gábor rendezésében készült Mackótestvér című animációs film végzett 25 617-es nézőszámmal és 21 millió forintos bevétellel. A harmadik helyre csúszott a