Schwarzenegger a nőfaló herceg

2004.06.07. 12:12
A nőcsábászattal vádolt kormányzó hosszú hajú, élveteg poligámként tűnik fel egy Jackie Chan-filmben. A producer szerint a szerepnek nincs feltétlen köze a valósághoz.
Schwarzenegger néhány hónappal azután, hogy választási kampánya során nők molesztálásával vádolták meg, mesbeli nőcsábász szerepében tűnik fel a hamarosan mozikba kerülő Nyolcvan nap alatt a Föld körül című filmben.

A 110 millió dollárból forgatott mozi főszereplője Jackie Chan lesz, Schwarzenegger csak egy rövid szerep erejéig tűnik fel a vásznon. A hollywoodi premierre a jelenleg politikusként működőd sztárt is meghívták, sajtóosztálya azonban már előre leszögezte: Schwarzenegger nem vállal szerepet a film népszerűsítésében.

A kormányzó egyébként csupán öt percet kapott a filmben, igaz, ez idő alatt is emlékezetes alakítást nyújt, legalábbis hivatali működésének, például a homoszexuális házasságok ellenzésének, és a fent említett vádak tekintetében. A poligám Hapi herceget alakító Schwarzenegger díszes ruhában és derékig érő hajjal, mandolinnal a kezében jelenik meg fényűző palotájának egyik termében. Fürge ujjaival pengetett muzsikájára hiányosan öltözött hastáncos nők keringenek körülötte.

Schwarzeneggert később vad pezsgőzést követően, fürdőjében láthatjuk viszont, miközben sikamlós tréfákat mesél a francia Monique-nak. Hapi hercege mindent megtesz, hogy rávegye a nőt, hagyja el világjáró társaságát, és legyen tagja háremének.

Hét feleség

"Hét feleséged van" - kérdezi hitetlenkedve a szépség, mire Schwarzenegger - kezét a nő vállára helyezve - úgy válaszol: "Minden egyes napra egy. Mit szólnál a keddhez?"

A film producere, Hal Lieberman szerint nem is gondoltak arra, hogy a jelenetet kihagyják, a vádakkal való különös összecsengés miatt. A jelenetet egyébként még Schwarzenegger kormányzói kampányát megelőzően vették fel, Berlin mellett. A színész, politikai karrierjének kezdetén azonban ígéretet tett nézőinek: nem vállal több filmszerepet, legalábbis amíg elöljáróként tevékenykedik. Ez pedig erős érvnek tűnhetett megválasztása mellett a filmrajongók számára.