Scooby-Doo az élen

2002.06.17. 12:36
A premier utáni első hétvége után a Scooby-Doo vezeti az amerikai jegyeladási toplistát. A kísértetvadász-csapat kalandjaiból készült számtalan rajzfilm után Scooby most a komputeranimáció segítségével kel életre.
A rajzfilmsorozat népszerűsége a moziadaptációnak is nagy sikert hozott: a Scooby-Doo eddig több mint 56 millió dolláros bevétel ért el, messze megelőzve a Matt Damon főszereplésével készült kémfilmet, a Bourne-rejtélyt - jelentette az Ananova hírügynökség.

Dan Fellman, a Warner Brothers terjesztési igazgatója az átütő sikert azzal magyarázta, hogy a Scooby-Doo sokkal szélesebb közönséget hódított meg, mint a rajzfilmek többsége. Korábban a Flintstones-mozi ugyan megközelítette a Scooby-Doo mostani sikerét, ám folytatása (Flintstones 2 - Viva Rock Vegas) megbukott.

A Scooby-Doo-rajzfilmek Magyarországon a Cartoon Network csatornán tekinthetők meg. A történet a többszáz epizódban mindig ugyanaz: a kísértetek után nyomozó négy fiatal leleplezi a paranormális jelenségek mögött álló csirkefogókat, amiben általában a címszereplő kutyának is fontos szerep jut.