Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Shrek Cannes-ba megy

2004.01.30. 10:25
Idén sem hiányoznak majd a hollywoodi sztárok a május 12-én kezdődő cannes-i filmfesztiválról: a versenyprogramba beválogatták a Shrek második részét, és a figurákat megszólaltató színészek: Eddie Murphy, Mike Myers, Cameron Diaz, Antonio Banderas mind ott lesznek a Croisette-en. A fesztivált várhatóan a Kill Bill második része nyitja majd.
A Shreket gyártó és forgalmazó DreamWorksnek három évvel ezelőtt már a zöld ogre kalandjainak első részét is sikerült a fesztivál versenyprogramjába felvetetnie, és bár a film díjat nem nyert, így is rendkívül sokat profitált a cannes-i szereplésből. A jó kritikák után a Shrek 477 millió dolláros bevételt hozott. Mivel a film máris modern klasszikusnak számít, a folytatás körül még nagyobb felhajtás várható, ami egyaránt jó a fesztiválnak, és a DreamWorksnek.

A Shrek és a Kill Bill másdodik része mellett a Variety szerint a versenyprogramba kerül valószínűleg a Che Guevera naplója nyomán készült The Motorcycle Diaries, amely a Sundance-en kimondottan pozitív fogadtatásban részesült, valamint egy másik Sundance-kedvenc, a The Woodsman, amelynek főhőse egy pedofil férfi (Kevin Bacon), aki 12 év börtön után próbál meg új életet kezdeni.

A "Rendezők két hete" szekcióban kap majd helyet a 200 dollárból forgatott Tarnationt a Sundance honlapján "az önpusztítás és az újjászületés nyers és érzéki remekművének" neveznek, és amely műfajilag "részben dokumentumfilm, részben fiktív történet, részben home movie, részben acid trip".

Valószínűleg a fő szekciókban indulhat majd Az órákat jegyző Michael Cunningham regénye alapján forgatott A Home at the End of the World Colin Farrell, Robin Wright Penn és Sissy Spacek főszereplésével, valamint a Heights.

Cinematrix