Jön a Shrek 3

2004.06.03. 16:07
Bár nálunk még be sem mutatták a film második részét, Amerikában már két hete tarol a minden idők legsikeresebb animációs filmjének kikiáltott Shrek 2. Az első rész elkészítésekor senki sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz a filmnek, most viszont már a harmadik rész előkészületein dolgoznak az alkotók.
A Shrek 2. tizenhárom nap alatt elért 260 millió dolláros bevételén felbuzdulva a DreamWorks mindent elkövet azért, hogy a Shrek 3. minél hamarabb kerülhessen a nézők elé - jelenti a 'Variety'. A stúdió felbérelte a Grincs forgatókönyvíróit: Peter Seamen-t és Jeffrey Price-t, hogy mihamarabb beírhassák magukat a zöld ogre és a szamár következő epizódjával a filmtörténelembe.

Shrek 2 Lehetséges, hogy a következő hónapokban a már korábban is alkalmazott segédírók segítségét is igénybe veszik majd, hogy csiszoljanak a forgatókönyvön. (Az első két Shrek filmen alkalmanként mintegy féltucat író dolgozott.) A három főszereplő hangja minden bizonnyal újfent Mike Myers, Cameron Diaz és Eddie Murphy lesz.

A DreamWorks már januárban - négy hónappal a Shrek 2. premierje előtt - elkezdte a Shrek 3. -hoz szükséges előkészületek munkálatait. A harmadik részben, mely a stúdió célkitűzése szerint 2006-ban kerül piacra a mozikba, Shrek Artúr király és a Kerekasztal Lovagjai ellen vív majd csatát. Bár nálunk még be sem mutatták a film második részét, Amerikában már két hete tarol a minden idők legsikeresebb animációs filmjének kikiáltott Shrek. Az első rész elkészítésekor senki sem gondolta volna, hogy ekkora sikere lesz a filmnek. És mégis. Olyannyira, hogy már a harmadik rész előkészületein dolgoznak az alkotók.

Cinematrix