Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megvan az új Star Wars-film címe

2004.07.26. 12:20
A Baljós árnyak és a Klónok támadása után most forgatják a Csillagok háborúja előtörténet-füzérének harmadik, befejező részét. A címét titokban tartották - egészen tegnapig.
A Lucasfilm képviselője, Steve Sansweet, a San Diegóban megrendezett Comic-Con sci-fi fesztiválon jelentette be a harmadik epizód hivatalos címét.

Vetkőzőshow

Sansweet a rajongók többezres tömege elé lépett és így szólt: "A Star Wars-filmek címei különleges jelentőséggel bírnak a rajongók számára, akik szeretnek találgatni, mielőtt a hivatalos bejelentés megtörténik, később aztán ízekre szedik, ha nem tetszik nekik."

Sansweet ezután felhajtotta a pulóverét és láthatóvá vált fekete pólója, melyről az izgatott rajongók a következő szavakat olvashatták le:

A SITHEK BOSSZÚJA

"Kezdődhet a vita!" - kiáltotta Sansweet.

Sithek? Bosszú?

A film, amelyre 2005 májusáig kell várnunk, az utolsó láncszem a klasszikus Csillagok háborúja és az előző epizódok között. Májusban kiderül, hogyan lett Luke Skywalker apjából, Anakinből, a galamblelkű szőke fiatalemberből Darth Vader, a galaxisok távfojtogató réme. A Sith nem más, mint az a gonosz szekta, ami magához csábítja az ifjú Anakint, aki így a világot egyensúlyban tartó Erő rossz oldalára áll.

A Comic-Con fesztivál résztvevői állítólag lelkesen fogadták a bejelentést. Nagy kő eshetett le a lucasfilmesek szívéről; a korábbi két epizód címe, a Baljós árnyak és a Klónok támadása nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében.

A harmadik epizód címének kiválasztásában többen összefüggést látnak az 1983-as Jedi visszatérrel, hiszen annak eredeti címe így szólt: A Jedi bosszúja. A Jedi bosszúja cím szerepelt annak idején néhány korai reklámanyagon is, amíg George Lucas meg nem változtatta a ma ismert verzióra.

A mörcsöndájz első darabja

Az ünnepélyes bejelentésen részt vett még Rick McCallum producer és Anakin megszemélyesítője, Hayden Christensen is. A rajongók az ifjú színész mellett megcsodálhatták a Sith-szóróanyagok csomagolótervét, amelyet a Hasbro játékcég bocsátott a Lucasfilm rendelkezésére. A matrjoskababa-alakú dobozka egy rosszindulatú Darth Vadert ábrázol, amint éppen forrongó lávafolyam fölé tornyosul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?