Ervin
14 °C
22 °C

Az időjárás miatt áll a Sorstalanság

2004.02.11. 13:00
Az időjárás közbeszólt: fel kellett függeszteni a Kertész Imre könyvéből készülő Sorstalanság forgatását. Természetesen a rendező, Koltai Lajos most is dolgozik: mint azt megtudtuk, elkezdte összeállítani a már leforgatott anyagot.
A havas jelenetek után nem tavaszodhat ki egyik pillanatról a másikra a helyszín - alapvetően ezzel indokolják a Sorstalanság forgatásának felfüggesztését, de persze nem csak erről van szó. A stáb több mint egy hónapja folyamatosan dolgozott, gyakran éjjel, így talán mindenkinek jót fog tenni egy kis szünet. Bár van, aki most sem fog pihenni: Koltai Lajos folyamatosan alakítgatja a már lefilmezett jeleneteket.

Sorstalanság

A meglepő időjárás azonban nem fogja felborítani a forgatási terveket: ha minden jól megy, két hét múlva újra a kamerák elé állnak a színészek, és abba sem hagyják a munkát áprilisig. A bemutató időpontja pedig nem változott, a premiert mindenképpen idén decemberben fogják tartani.

Az angol és német koprodukcióban készülő film szinte mind a 150 színészi, és minden statisztaszerepét magyarok játsszák, különböző hazai helyszíneken.

A filmet a magyar állam 920 millió forinttal támogatja, az összeg a Magyar Mozgókép Közalapítványon keresztül jut el részletekben a készítőkhöz, akik minden részösszeggel tételesen elszámolnak a közalapítványnak, amely a bevételből a film büdzséjéhez adott összeg arányában részesedik majd.

A Sorstalanság zeneszerzője a Grammy-díjas Ennio Morricone, hangmérnöke pedig a kétszeres Oscar-díjas Simon Kaye.