Árpád
-2 °C
3 °C

Milliók lógtak a Star Wars-vetítés miatt

2002.05.17. 16:55
Több mint két és fél millió amerikai vált alkalmi munkakerülővé A klónok támadása miatt. A premierre szökdöső alkalmazottak távolléte háromszázmillió dolláros kárt okozott.
A Star Wars második részének bemutatója 2,6 millió amerikai alkalmazottat késztetett arra, hogy idő előtt távozzon munkahelyéről, vagy be se menjen. Az amerikai gazdaság emiatt 319 millió dolláros kárt szenvedett - adta hírül az Ananova hírügynökség.

A New York-i rendőrség elindította Klónok támadása fedőnevű hadműveletét, amelynek célja a kalózfelvételek (videoszalagok és DVD-k) összegyűjtése. Eddig mintegy ezer hamisított másolatot gyűjtöttek be.

Az írországi Glasgow-ban a rendőrségnek más jellegű dolga akadt a film kapcsán. A második rész vetítése közben ugyanis - technikai hiba folytán - hirtelen a végső csatajelenetre ugrott a film, ami a rajongók felháborodását váltotta ki. A dühödt nézők a mozi személyzetére támadtak; ekkor hívta ki az igazgató a rendőröket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?