Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Hétfőn indul a Szezon forgatása

2003.08.03. 16:47
Hétfőn kezdődik Török Ferenc új filmjének forgatása, mely az aligai pártüdülőben pincérkedő három vidéki fiú hányattatásait meséli el. A Szezon munkacímű játékfilmre százmillió forintos támogatást ítélt meg májusban a Magyar Mozgókép Közalapítvány.
A Moszkva tér budai gimnazistái után most vidéki fiúkról forgat filmet Török Ferenc. A Szezon balatoni pártüdülőben dolgozó pincérfiúit profi fiatal színészek alakítják. "Ezek nehéz szerepek, nem lehetett őket amatőröknek adni. Fiatal, profi színészekkel dolgozom majd együtt, nagy kihívás számomra, hogy megfeleljek nekik. Ők nem egyszerűen magukat adják, komoly munkát tesznek a szerepeikbe." - mondta Török Ferenc az Indexnek.

Fiatal profik

A rendező két évvel ezelőtt Alig címmel dokumentumfilmet készített az aligai pártüdülőben dolgozó pincérfiúkról, erre alapozva írta a Szezon sztoriját. A történet szerint három huszonöt év körüli karcagi fiú a Balatonhoz utazik nyári munkát keresni. Az aligai pártüdülőben kapnak állást, megismerkednek a többi pincérrel és egy pincérlánnyal, meg az ott nyaraló családokkal, akikkel elkerülhetetlen a konfliktus.

A három pincérfiút Nagy Zsolt, Nagy Ervin és Kokits Péter alakítja, barátnőiket Rezes Juci és Hámori Gabi, de szerepet kap a filmben Sinkó László és Szirtes Ági is. A Moszkva térben játszó fiatalok közül csak Balla Esztinek van egy epizódszerepe, Csuja Imre pedig a főnököt, az éttterem vezetőjét alakítja, tudtuk meg a rendezőtől.

Jövőre kész

A forgatás hat héten át, szeptember közepéig tart. Török Ferenc reméli, hogy a filmet a februári szemlén bemutathatják, és jövő nyáron kerülhet a mozikba.