Fallikus akrosztikon

2001.04.28. 12:54
Kritikusunkat annyira megrázta a látvány, hogy nyers véleményét a filmről kifinomult szövegjátékba kellett belerejtenie. Tessék figyelni.
Megkérdezhetném, hogy a történet miért olyan bárgyú, kiszámítható és unalmas, amilyen - de egy biztos: fölösleges azon sokat zsörtölődni, ami ennyire gázos. Számon kérhetném a forgatókönyv, az ún. poénok elcsépeltségét, laposságait és kültelkiségét - de egy biztos: fölösleges azon sokat zsörtölődni, ami ennyire gázos.

Szeretném, ha szeretnél
Követelhetnék más filmzenét, mert ez a mostani olyan ízléstelen, hogy sokat próbált csepeli aerobik tanárnők is sikoltozva tépnék le magukról UV-zöld dresszeiket, ha erre kéne előtornászniok a fitnessklubok népének - de egy biztos: fölösleges azon sokat zsörtölődni, ami ennyire gázos.

Visszazavarhatnám a színészeket a színitanodába a kritikán aluli teljesítmény miatt - de egy biztos: fölösleges azon sokat zsörtölődni, ami ennyire gázos. Őrjönghetnék a film képein, amelyekhez képest még a fröccsöntött, világító Velence by Night-szuvenírgagyi a Canal Grande-ról is quattrocento-főműnek látszik - de egy biztos: fölösleges azon sokat zsörtölődni, ami ennyire gázos. Vágás, díszlet, jelmez: dettó.

A Szeretném, ha szeretnél - egy... F. A. S. Z S. Á. G.

Szeretném, ha szeretnél (The Wedding Planner)

rendező: Adam Shankman
író: Pamela Falk , Michael Ellis
zeneszerző: Mervyn Warren
operatőr: Julio Macat

szereplők:
Jennifer Lopez (Maria "Mary" Fiore)
Matthew McConaughey (Dr. Steven James "Steve/Eddie" Edison)
Bridgette Wilson (Francine "Fran/Frannie" Donolly)
Justin Chambers (Massimo)
Judy Greer (Penny Nicholson)
Alex Rocco (Salvatore)
Joanna Gleason (Mrs. Donolly)
Kevin Pollak (Dr. John Dojny)
Kathy Najimy (Geri)