József, Bánk
-7 °C
0 °C

Két részbe vágják Tarantino új filmjét

2003.07.16. 13:27
Olyan hosszú lett Quentin Tarantino sok éve várt új filmje, a kómából ébredő bérgyilkosnőről szóló Kill Bill, hogy Weinstein producer a kettéoperálás mellett döntött. Ez vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem.
Harvey Weinstein producert, a gyártó Miramax főnökét a szakmában csak Ollókezű Harveynek hívják, mert nem szereti, ha a rendezői rakoncátlankodnak és imádja alacsonyan tartani a költségeket. Tarantinóval azonban más a helyzet, hiszen gyakorlatilag ő tette menő céggé a Miramaxot a Ponyvaregénnyel. A kemény főnök így nem nyirbált, hanem csak darabolt.

Az első részt október 10-én mutatják be Amerikában, a másodikat hat hónappal később tervezik.

Öt hónap Kínában

Ahhoz képest, hogy Weinstein mekkora jól ismert sóher, Tarantino 155 napig forgathatott Kínában, ami hollywoodi ifjúsági rekord. Ráadásul csonkítatlanul használhatta saját, 200 oldalas forgatókönyvét. De hát maga a főnök nyilatkozta azt, hogy "a Miramax egy olyan ház, amit Quentin Tarantino épített".

Lelkesen darabol

Az amerikai filmes sajtóból az a sztori bontakozik ki, hogy a kettévágás ötlete a forgatást annak utolsó hónapjában meglátogató Weinsteintől származik, de Tarantino rögtön ráharapott a dologra. Ezért két nyitójelentet forgatott le, jóllehet a kérdés akkor még nem volt eldöntve. A producer három héttel ezelőtt meglátogatta a vágással bajlódó rendezőt és megnézte a többé-kevésbé elkészült másfél órát. Ezután határoztak úgy, hogy menjen két részben.

A film alapsztorija: a szuperprofi bérgyilkosnőt esküvője napján meglövik, mire ő öt évre kómába esik. Miután felébred - ki hitte volna - bosszút esküszik. A csaj Uma Thurman, bandájának egyik tagja Lucy Liu, tehát próbáljunk elvonatkoztatni a Charlie Angyalai II-től. "Semmi gond a kettéválasztással, a filmet eleve könnyen alakíthatónak képzeltem" - nyilatkozta a rendező, aki eltérő verziókat kíván terjeszteni Amerikában, Európában és Ázsiában.

Csak egy vicces B-movie

Weinstein érezhetően nem akar pénzéhes cápának látszani, ezért a Kill Billt úgy jellemezte, hogy az "csak egy vicces B-movie" A bevételeket nagyban befolyásolhatja, hogy a film természetesen roppantul brutális lesz. Egy kém kifecsegte, hogy a rendező "különösen élénkpiros" művért kért ahhoz a jelenthez, amikor a "Kék Levelek Háza" nevű szórakozóhelyen több mint százan halnak meg rövid idő alatt.