Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Tarantino művérrel árasztotta el a filmvásznat

2003.06.06. 11:27
Tarantino új filmje minden eddiginél brutálisabb lesz, tervei közt azonban egy békés focifilm is szerepel.
Várhatóan októberben kerül a mozikba Quentin Tarantino új filmje a Kill Bill, de már most kiszivárgott néhány részlet a már szinte kész film egyes jeleneteiről. A kultikus rendező, aki az 1997-es Jackie Brown óta nem készített filmet, a Pulp Fiction sikerét idéző áttörésre készül, ezért a saját áruló vőlegényén bosszút álló bérgyilkosnő kalandjait a hetvenes évek kung-fu filmjeinek stílusában vitte vászonra, de állítása szerint az alkotáson a japán anime ismertetőjegyei is felismerhetőek lesznek.

400 liter művér

Brutalitás és erőszak
A film egyik kulcsjelenetében Uma Thurman egy sárga old school melegítőben egy méretes szamurájkarddal felszerelezve szám szerint hetvenhat álarcos támadót mészárol le. A jelenet Tarantino reményei szerint megújítja majd a kungf-fu filmeket, ezért a mészárlást számítógépes trükkök nélkül, de több mint négyszáz liter művér felhasználásával forgatta le.

A film másik főszereplője, a Charlie angyalaiban feltűnt Lucy Liu nemrégiben úgy nyilatkozott a készülő alkotásról az imdb-nek, hogy az minden képzeletet felülmúlóan erőszakos, ezért a nézők vagy tűntetően kivonulnak, vagy egyszerűen rosszul lesznek a majd a vetítéseken.

Liu azonban a brutalitást csak a művészi kifejezés egyik eszközének tartja, ráadásul véleménye szerint a túlhajtott erőszak egy idő után szinte komikussá válik.

Vér után foci

Tarantino igyekezetére jellemző, hogy a Kill Bill úgy tűnik, két kilencven perces részre bontva fog kijönni, mivel a forgatókönyvet még a forgatás alatt is egyfolytában módosítgató alkotó egyszerűen nem tudta egyetlen film játékidejébe sűríteni elképzeléseit.

Tarantino eközben már újabb alkotáson töri a fejét, a Guardian értesülései szerint producerként vesz részt a Gól című film előkészítésében. A még csak papíron létező alkotás egy Los Angelesben felcseperedő latin-amerikai fiúról fog szólni, aki karriert csinál az angol futballbajnokságban. A film forgatását várhatóan nyár végén kezdik el, és a jelenetekben a tervek szerint jó néhány valódi futballsztár is fel fog tűnni.