Magyar kislány inspirálta Tarantinót munka közben

2003.09.29. 13:57
Quentin Tarantino hétfőn még az utolsó simításokat végezte a Kill Bill első részén, hogy kedden a média képviselői megnézhessék a film végleges változatát. Másnap a rendező kerekasztal-beszélgetésen válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol a Cinematrix riportere megtudta, hogy egy magyar kislány levele nélkül talán egészen másmilyen lenne az új Tarantino-film.

#alt# Ki gondolta volna, hogy Tarantinót a Kill Bill forgatókönyvének írása közben többek között egy magyar kislány rajongói levele inspirálta a munkára? Mint minden sztár, Tarantino is rengeteg rajongói levelet kap, bár legtöbbje hamar feledésbe merül. Nem így történt egy 12 éves magyar kislány levelével. "Volt a levélben valami báj" - nyilatkozta a rendező a Cinematrix riporterének. A fiatal rajongó, aki szintén filmrendező szeretne lenni, egy interjúban olvasta, hogy Tarantinónak tetszik a Rio Bravo című John Wayne-film, így ő is megnézte a westernklasszikust.

"A levél érkezése idején a Kill Bill forgatókönyvén dolgoztam - folytatja Tarantino a történetet, - és hirtelen úgy éreztem, hogy egy kicsit ennek a kislánynak is írok. Írás közben az ember nagyon magányos tud lenni, jól jön egy kis inspiráció innen-onnan. Ezt küldte nekem a kislány levélben. Egy fényképet is kaptam tőle, amin az apukájával van. Egy ideig kinn is volt a kép az íróasztalomon, mert jó érzéssel töltött el. A kislány lelkesedése ösztönzően hatott rám. Ha jól emlékszem, Márta volt a keresztneve