Judit
2 °C
7 °C

Magyar kislány inspirálta Tarantinót munka közben

2003.09.29. 13:57
Quentin Tarantino hétfőn még az utolsó simításokat végezte a Kill Bill első részén, hogy kedden a média képviselői megnézhessék a film végleges változatát. Másnap a rendező kerekasztal-beszélgetésen válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol a Cinematrix riportere megtudta, hogy egy magyar kislány levele nélkül talán egészen másmilyen lenne az új Tarantino-film.

#alt# Ki gondolta volna, hogy Tarantinót a Kill Bill forgatókönyvének írása közben többek között egy magyar kislány rajongói levele inspirálta a munkára? Mint minden sztár, Tarantino is rengeteg rajongói levelet kap, bár legtöbbje hamar feledésbe merül. Nem így történt egy 12 éves magyar kislány levelével. "Volt a levélben valami báj" - nyilatkozta a rendező a Cinematrix riporterének. A fiatal rajongó, aki szintén filmrendező szeretne lenni, egy interjúban olvasta, hogy Tarantinónak tetszik a Rio Bravo című John Wayne-film, így ő is megnézte a westernklasszikust.

"A levél érkezése idején a Kill Bill forgatókönyvén dolgoztam - folytatja Tarantino a történetet, - és hirtelen úgy éreztem, hogy egy kicsit ennek a kislánynak is írok. Írás közben az ember nagyon magányos tud lenni, jól jön egy kis inspiráció innen-onnan. Ezt küldte nekem a kislány levélben. Egy fényképet is kaptam tőle, amin az apukájával van. Egy ideig kinn is volt a kép az íróasztalomon, mert jó érzéssel töltött el. A kislány lelkesedése ösztönzően hatott rám. Ha jól emlékszem, Márta volt a keresztneve

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?