Schwarzenegger harmincmillió dollárt kaszál a Terminátor 3-on

2002.01.02. 13:06
Minden idők legnagyobb gázsiját kapja Arnold Schwarzenegger a Terminátor 3-ban nyújtandó alakításáért. A sorozat korábbi részeinek eredeti stáblistájából viszont a harmadik részre már csak ő maradt, miután áprilisban Linda Hamilton nélkül kezdik meg a Halálosztó-3 forgatását.
Az Entertainment Weekly című amerikai hetilap értesülése szerint a The Rise of The Machines (A gépek felemelkedése) című epizódból egyszerűen kihagyták a Linda Hamilton által megszemélyesített amazon, Sarah Connor szerepét. Edward Furlongot, aki a fiát alakította a második részben, új színész váltja fel a következő epizódban.

Az előző két résztől eltérően a harmadik Halálosztó-filmet nem James Cameron rendezi, hanem Jonathan Mostow. A dpa jelentése szerint Hollywoodban lázas keresés indult egy olyan színésznő után, aki megfelelő lenne a hideg gyilkológép, a szép és szexi Terminatrix szerepére.

Izomagy harmincmillió dollárért

Arnold Schwarzenegger, az egykori osztrák testépítőbajnok minden idők leghatalmasabb gázsiját veszi fel a Halálosztó harmadik folytatásáért: bennfentes hollywoodi körök szerint 30 millió dollár üti a markát, vagyis kétszer annyi, mint amennyit a második folytatásért kapott, és 5 millióval több eddigi rekordjánál, amelyet öt éve állított fel a gonosz szerepével a "Batman és Robin"-ban. A James Cameront felváltó új rendező, Jonathan Mostow munkáját 5 millió dollárral jutalmazzák a producerek.

A Terminátor-3 minden idők legdrágább produkciója lesz: az előzetes tervek szernit 170 millió dollárba kerül, ami jóval meghaladja az eddigi rekorder, a Pearl Harbour 140 millió dolláros költségvetését. A befektetők azonban bíznak a busás megtérülésben, hiszen a Halálosztó első két része eddig 560 millió dollár bevételt hozott. A 2003-as év nagy kasszasikerének ígérkező szuperprodukció forgalmazási jogaiért vívott ádáz harcból a Warner Brothers került ki győztesen.

A Terminátor-saga harmadik része 10 évvel azután játszódik, hogy véget ér a Terminátor-2. Az időközben felnőtt John Connor lázadóvezér és Cyborg-barátja (Arnold Schwarzenegger) a hihetetlen gyilkolóerővel rendelkező Halálosztónővel (Terminatrix) vívja élethalálharcát. A történet egyéb részletei azonban szigorúan titkosak; a forgatókönyvből állítólag csak egyetlen példány készült, hogy így akadályozzák meg a cselekmény részleteinek idő előtti napvilágra kerülését.