Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schwarzenegger harmincmillió dollárt kaszál a Terminátor 3-on

2002.01.02. 13:06
Minden idők legnagyobb gázsiját kapja Arnold Schwarzenegger a Terminátor 3-ban nyújtandó alakításáért. A sorozat korábbi részeinek eredeti stáblistájából viszont a harmadik részre már csak ő maradt, miután áprilisban Linda Hamilton nélkül kezdik meg a Halálosztó-3 forgatását.
Az Entertainment Weekly című amerikai hetilap értesülése szerint a The Rise of The Machines (A gépek felemelkedése) című epizódból egyszerűen kihagyták a Linda Hamilton által megszemélyesített amazon, Sarah Connor szerepét. Edward Furlongot, aki a fiát alakította a második részben, új színész váltja fel a következő epizódban.

Az előző két résztől eltérően a harmadik Halálosztó-filmet nem James Cameron rendezi, hanem Jonathan Mostow. A dpa jelentése szerint Hollywoodban lázas keresés indult egy olyan színésznő után, aki megfelelő lenne a hideg gyilkológép, a szép és szexi Terminatrix szerepére.

Izomagy harmincmillió dollárért

Arnold Schwarzenegger, az egykori osztrák testépítőbajnok minden idők leghatalmasabb gázsiját veszi fel a Halálosztó harmadik folytatásáért: bennfentes hollywoodi körök szerint 30 millió dollár üti a markát, vagyis kétszer annyi, mint amennyit a második folytatásért kapott, és 5 millióval több eddigi rekordjánál, amelyet öt éve állított fel a gonosz szerepével a "Batman és Robin"-ban. A James Cameront felváltó új rendező, Jonathan Mostow munkáját 5 millió dollárral jutalmazzák a producerek.

A Terminátor-3 minden idők legdrágább produkciója lesz: az előzetes tervek szernit 170 millió dollárba kerül, ami jóval meghaladja az eddigi rekorder, a Pearl Harbour 140 millió dolláros költségvetését. A befektetők azonban bíznak a busás megtérülésben, hiszen a Halálosztó első két része eddig 560 millió dollár bevételt hozott. A 2003-as év nagy kasszasikerének ígérkező szuperprodukció forgalmazási jogaiért vívott ádáz harcból a Warner Brothers került ki győztesen.

A Terminátor-saga harmadik része 10 évvel azután játszódik, hogy véget ér a Terminátor-2. Az időközben felnőtt John Connor lázadóvezér és Cyborg-barátja (Arnold Schwarzenegger) a hihetetlen gyilkolóerővel rendelkező Halálosztónővel (Terminatrix) vívja élethalálharcát. A történet egyéb részletei azonban szigorúan titkosak; a forgatókönyvből állítólag csak egyetlen példány készült, hogy így akadályozzák meg a cselekmény részleteinek idő előtti napvilágra kerülését.