Több film, több néző a Titanic Filmfesztiválon

2002.10.22. 15:59
Több mint 20 ezer néző vett részt a hétvégén befejeződött tizedik Titanic Filmfesztiválon. Az Uránia, Toldi, Kossuth és Örökmozgó mozikban bemutatott 51 független produkció közül többet a mozihálozatok is vetíteni fognak.
Évről-évre többen érdeklődnek a multiplexek felhozatalától markánsan eltérő hangulatú filmek iránt: az október 10-20. között megrendezett nemzetközi Titanic Filmfesztivál vetítéseire összesen 20.608 néző látogatott el.

Idén négy helyszínen, az Uránia, a Toldi, a Kossuth és az Örökmozgó moziban mutatták be az húsz országból összeválogatott független filmeket. Az idei felhozatalban több olyan produkció is szerepelt, mely Cannes-ban, Velencében és Berlinben kapott díjat.

A Hukkle a közönségkedvenc

A közönségszavazatok alapján a fesztivál legsikeresebb filmjei Pálfi György Hukkle-, David Cronenberg Pók- és Richard Kelly Donnie Darko című filmje lettek. Pálfi többszörösen díjazott produkciójának bemutatójára ellátogattak a film amatőr szereplői is, Atom Egoyan Ararat című filmjének bemutatóján pedig megjelent a producer, Robert Lantos is.

Több film a mozikba kerül

A fesztiválon bemutatott filmek közül több - például az Orosz bárka, Chihiro szellemországban, Az élet nyomában, a Hukkle, a Garázs-rock, a Sötétkamra - a hazai mozihálózatokban is forgalmazásra kerül.