Judit
3 °C
7 °C

Több film, több néző a Titanic Filmfesztiválon

2002.10.22. 15:59
Több mint 20 ezer néző vett részt a hétvégén befejeződött tizedik Titanic Filmfesztiválon. Az Uránia, Toldi, Kossuth és Örökmozgó mozikban bemutatott 51 független produkció közül többet a mozihálozatok is vetíteni fognak.
Évről-évre többen érdeklődnek a multiplexek felhozatalától markánsan eltérő hangulatú filmek iránt: az október 10-20. között megrendezett nemzetközi Titanic Filmfesztivál vetítéseire összesen 20.608 néző látogatott el.

Idén négy helyszínen, az Uránia, a Toldi, a Kossuth és az Örökmozgó moziban mutatták be az húsz országból összeválogatott független filmeket. Az idei felhozatalban több olyan produkció is szerepelt, mely Cannes-ban, Velencében és Berlinben kapott díjat.

A Hukkle a közönségkedvenc

A közönségszavazatok alapján a fesztivál legsikeresebb filmjei Pálfi György Hukkle-, David Cronenberg Pók- és Richard Kelly Donnie Darko című filmje lettek. Pálfi többszörösen díjazott produkciójának bemutatójára ellátogattak a film amatőr szereplői is, Atom Egoyan Ararat című filmjének bemutatóján pedig megjelent a producer, Robert Lantos is.

Több film a mozikba kerül

A fesztiválon bemutatott filmek közül több - például az Orosz bárka, Chihiro szellemországban, Az élet nyomában, a Hukkle, a Garázs-rock, a Sötétkamra - a hazai mozihálózatokban is forgalmazásra kerül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?