Göncz Árpád és Gollam a Corvin moziban

2003.12.11. 13:34
A Gyűrűk Ura Gollamja, Andy Serkis és a Pippint játszó Billy Boyd is ott lesz Göncz Árpáddal, a regény magyar fordítójával a Corvin moziban január 3-án, a 2. Tolkien Napon a Magyar Tolkien Társaság vezetőinek tervei szerint. A szervezők a tavalyinál is gazdagabb programkínálatot igyekeznek teremteni - derült ki a sajtótájékoztatón.
J. R. Tolkien, a Gyűrűk ura szerzőjének 112. születésnapja alkalmából rendezik a programsorozatot, mely tudományos előadásokat, vetítéseket, játékokat, vetélkedőket és kiállításokat is tartalmaz. A játékok győzteseire komoly nyeremények várnak - mondták el egyebek között a sajtótájékoztatójukon a társaság vezetői.

Vendégek között: Göncz Árpád, Pippin és Gollam

#alt#
Any Serkis - Gollam
A nézők január 8-tól láthatják a trilógia új részét, A király visszatért. A január 3-i programsorozat fő vendége Göncz Árpád, volt köztársasági elnök, A Gyűrűk Ura fordítója, aki személyesen adja majd át a születésnaphoz kapcsolódó pályázatok és vetélkedők díjait.

A szervezők sztárvendégek meghívását is tervezik, Billy Boyd (Pippin alakítója) és Andy Serkis (Gollam megformálója) személyében. Szeretnék, ha John Howe és Alan Lee, a két híres Tolkien-illusztrátor, a filmtrilógia művészeti vezetői, a középföldi látványvilág kitalálói is eljönnének Magyarországra. A rendezvényen a film magyar szinkronjában közreműködő színészekkel, rendezőkkel, írókkal is találkozhatnak a rajongók.

A helyszínen Tolkien-vásárt is rendeznek, ahol megvásárolhatók a szerző magyar és angol nyelvű könyvei, DVD-k, videók, CD-k, játékok, mappák, ruhadarabok és más tárgyak. Tíz géppel működő internet kávéház is lesz, melyen a társaság szakértői mutatják meg a legkülönbözőbb országokban működtetett, a tolkieni világ földrajzát, mitológiáját, szereplőit, történelmét, nyelveit és írásrendszereit, az irodalmi, kultúrtörténeti, vallási és filozófiai összefüggéseket boncolgató web-oldalakat - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A moziban ezen a napon lesz A Gyűrűk Ura - A két torony utolsó vetítése, melyen csak egy kvízjátékon után lehet részt venni (erre december 29-ig lehet jelentkezni a