Kaland- és természetfilm-fesztivál először Magyarországon

2003.02.06. 16:26
A neves kanadai Banff kaland- és természetfilm-fesztivál mintájára ez évtől itthon is megmérkőnek az őrült sportok, a távoli tájak és a természet filmesei.
Először rendeznek Magyarországon fesztivált kaland- és természetfilmek számára. A hazai produkciók felkarolására indított Vagabond Filmfesztivál az évek óta sikeres BANFF nemzetközi kaland- és természetfilm-fesztivál itthoni bemutatója keretében lesz látható.

A szemle célja, hogy megmutassa a közönségnek a hazai filmesek munkáit, azokat az alkotásokat, amelyek a természeti szépségeket, a természeti sportokat, a világjárást vagy éppen az őrült teljesítményeket helyezik a középpontba. A tetszőleges hosszúságú filmek Kalandsportfilm, Hegymászófilm, Expedíciós és útifilm továbbá Ember és természet kategóriába nevezhetőek. Jelentkezésre még egy hónap áll rendelkezésre.

A zsűri a filmfesztivál záróeseményeként kihirdetett díjaival, többek közt a 100 ezer forintos fődíjjal szeretné bátorítani az alkotókat egyéni hangvételű, kreatív filmek készítésére.

A Fesztivál legjobb filmjei a Banff Nemzetközi Hegyi Filmfesztivál győztes filmjeinek budapesti vetítésével együtt március 16-án mutaják be. A nevezés ingyenes.

H. Kollmann András, a szemle szervezője elmondta, hogy eddig elsősorban kalandsport témában érkeztek filmek, és biztosan szerepelni fognak a programban az olasz Gortani-barlang feltárásáról, egy brazíliai siklóernyős versenyről és base jump ugrásokról készített filmek.

A nevezési feltételek és a nevezési lap az eseményt szervező Vagabond Club honlapjáról tölthetőek le.