Trilógiává terebélyesedik a mutáns képregény-film

2003.12.05. 12:28
A harmadik X-Men direktori székébe is Bryan Singert szeretné ültetni a 20th Century Fox, ezért már meg is kezdte a tárgyalásokat a 38 éves rendezővel. Az X-Men 3.-at azonban nem lesz könnyű tető alá hozni: a színészek a korábbinál sokkal magasabb gázsit követelhetnek maguknak.
A mozikban közel 700 millió dollár hozott a két X-Men-film, az X-Men 2.-DVD-re pedig már a megjelenést követő öt napban 107 millió dollárt költöttek, így a filmeket gyártó 20th Century Fox döntése, hogy a harmadik rész megrendezésére is Bryan Singert kéri fel, nem meglepő. A Fox gyártási elnöke, Hutch Parker szerint Singerrel egyrészt minden kérdésben kiválóan együtt tudtak működni, másrészt a stúdió tisztában van vele, hogy egy folytatást úgy lehet a legjobban megóvni a középszerűségtől, ha ugyanannyi gondot fordítanak rá, mint az első részekre, amire az eredeti rendező megtartása lehet a legfőbb garancia.

Logan A folytatások sikeréhez ugyanakkor általában az is szükséges, hogy lehetőleg a színészek is visszatérjenek, és épp ennek biztosítása bizonyulhat kemény diónak az X-Men 3. esetében: Halle Berry, Hugh Jackman, Ian McKellen és a többiek olyan szerződést kötöttek, amely csak egy folytatásra kötelezte őket, így most a harmadik részért akkora gázsit kérhetnek maguknak, amekkorát nem szégyellnek. A forgatókönyv nyilván annak megfelelően fog alakulni, kivel tudnak megállapodni, bár a sztori gerince már megvan: mint július 21-i hírünkben beszámoltunk róla, az amerikai képregényrajongók éves összejövetelén, a San Diegó-i Comic Conon Singer azt mondta, hogy a film elsősorban Wolverine-re és Jean Grey Phoenixszé alakulására összpontosít majd (tévedett, aki azt hitte, hogy Jean Grey meghalt az X-Men 2. végén), és az egyre elfoglaltabb (és egyre drágább) Halle Berry valószínűleg csak nagyon rövid időre bukkan fel az új epizódban.

Singer egyébként az X-Men 3.-on túl is szorosan együttműködik az elkövetkező időkben a Foxszal: mint a Variety írja, a stúdió most kötött vele két évre szóló átfogó szerződést, amelynek keretében Singer további Fox-filmek rendezője és producere lesz, sőt produkciós cége, a Bad Hat Harry irodát nyit a Foxnál. Singer a megállapodással az igazi nagymenők között landolt: a stúdiónak a Farrelly testvérekkel, James Cameronnal, Ridley és Tony Scott-tal, valamint Mel Gibsonnal van hasonló szerződése.

Cinematrix