Zombik győzték le Jézust

2004.03.22. 11:51
Vérző vallásalapító helyett a mozinézők a vérengző élőhalottakat választották. A héten meglepő módon korhatáros filmek vezetik a nézettségi listát.
Amerikában, ahol a közönség köztudottan érzékenyen reagál a korhangulat változásaira, egy zombifilm előzte meg az eddigi legnézettebb filmet, Mel Gibson Passióját. George Romero 1978-as klasszikus horrorjának feldolgozása egyébként sok ponton mutat hasonlóságot a Passióval: a film egy bevásárlóközpontban játszódik, ahol a két főszereplő megkísérli túlélni a tisztítószer osztály felől közeledő, vérszomjas élőhalottak támadásait. Rendhagyó csavarral később kiderül, hogy az emberek egy vírus hatására változnak át zombivá.

A remake ötletét egyébként a szintén kultstátuszú A texasi láncfűrészes feldolgozásának sikere adta.

Csak szülői felügyelettel

A harmadik helyen Ethan Hawke 40 millió dollárból forgatott Taking lives című alkotása áll, Angelina Jolie főszereplésével, és 11,4 milliós bevételével. Érdekesség, hogy a hétvégi lista első három helyét R-kategóriájú, - azaz 17 éven aluliaknak csak szülő felügyeletével ajánlott - filmek foglalják el. A gyártók az erotikus és erőszakos jelenetek kiszűrésével ugyanis általában igyekeznek elkerülni az R-kategória besorolását, minthogy az jelentősen csökkenti a közönségüket.

A negyedik a Starsky és Hutch 10.7 millió dolláros bevétellel, az ötödik pedig a Secret Window című thriller, amelyre 9,6 millió dollárért váltottak jegyet. Az utóbbi film főszereplője, Johhny Depp egy plágiummal megvádolt írót alakít.