Alkonyattól pirkadatig 3.

2000.06.26. 15:27
A minden bizonnyal igényes alkotást P.J. Pesce jegyzi, mint rendező, akiről a 2000. Filmlexikon annyit említ meg, hogy nyolcéves korában egyszer megengedte neki Tarantino, ugyanmár vigye a teguillás üvegét az árnyékba. Ez nem túl sok, de mégis melyikünk mondhatja el magáról ugyanezt? Senki, bár én egyszer láttam Ralph Fiennest, amint a Népszínház Kiss József sarkon álldogált.
Nos Pesce felnőtt, És arra gondolt, milyen jó lenne filmet csinálni, úgyhogy bement a Tarantino - Rodriguez vállalathoz, hogy adják már el neki a fenti címet, mert az asszony állandóan bizergálja a tartásdíj miatt, Tarantino pedig felevenítve a régi emléket megengedte neki, hogy csináljon egy filmet.

A film (alcíme: A hóhér lánya) arról szól, hogy Ambrose Bierce (híres író, de az alkotás élvezetéhez ez az információ nem szükséges) a polgárháború után elhatározza, hogy fényképész lesz Mexikóban, de ehhez feltétlenül szükséges, hogy ne akasszák fel, ezért elcsavarja a hóhér lányának a fejét (természetesen a hagyományos, nem a tarantinoi értelemben), majd elmenekül. Az egybegyűltek csalódottak, mert ez lett volna az egyetlen hétvégi program, de aztán duzzogva behúzódnak a kocsmába, ahol megnézik az EB-elődöntőt, majd hazatántorognak, miközben a menekülők számos érdekes kalandba keverednek, ellentétbe mondjuk a nézőkkel, akik csak néznek hülyén.

Természetesen ebben a filmben is jelentős a vámpírfelhozatal, és akárcsak például a Háború és békében, a szereplők nagyrésze nem várja ki élve a végefőcímet, de ez így is van rendjén.

Színes magyarul beszélő amerikai horror
94 perc, 2000
Rendezte: P. J. Pesce
Szereplő(k):
Marco Leonardi (Johnny Madrid)
Michael Parks (Ambrose Bierce)
Temuera Morrison (Hangman)
Rebecca Gayheart (Mary Newlie)
Ara Celi (Esmaralda)
Lennie Loftin (John Newlie)
Sonia Braga (Quixtla)
Orlando Jones (Ezra Traylor)
Danny Trejo (Razor Charlie)