Friderika
13 °C
29 °C

Ketten 1000 évről

2000.11.21. 10:46
Az ATV reggeli sávjában, a Nap-Kelte magazin műsora után zajlik a Ketten 1000 évről című milleniumi vetélkedő, ahol két versenyző méri össze tudását a nagy magyar törzsanyagból. A dolog a lowfidelity-highnoise jegyében zajlik, nincs túllihegve, a minimáldíszletben kilenc fordulón kell túljutni, aztán 1 millió forint.
Gondjaim akkor kezdődnek, amikor mínusz 6 vs. mínusz nyolcas állásnál a műsorvezető közli, hogy az előny még behozható, hiszen hátra van két villámkérdés, majd mínusz 4-gyel valaki megnyeri. A játék rendszeréből adódóan ez úgy lehetséges, hogy ha valaki semmit sem tud, mínusz nyolc pontot szerez, és ha a másik játékos izgágább az átlagnál, ezzel meg is nyerheti a partit, csupán azzal, hogy a villámkérdéseknél nyugton marad.

A Feszti-körkép részlete
Amikor (például a nov. 20-i adásban) véletlenül két felkészültebb versenyző csatázik, a pontozó annyira meglepődik a helyes válaszoktól, hogy ok nélkül módosítja az állást, ezzel a teljes komolytalanság szintjére húzva a vetélkedést, a moderátor jótékony figyelmetlenségétől övezve, aki nem módosít az álláson, csak felolvassa a hibás pontszámokat.

Ezektől a nüansznyi hibáktól függetlenül is szórakosztató a dolog, főleg azt szeretem, amikor a versenyző a választott témakörében árul el totális tájékozatlanságot.