Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

A Manyi néni prodzsekt

2000.11.01. 13:16
Az interneten már jó előre felépített kampány az alkotást ,,talált anyagnak" állította be, egy megrázó tárgyi és képi bizonyítékokból álló műnek, amit megtalálóik, ifj. Tényi József és id. Tényi József bocsájtottak a mozik rendelkezésére.
A szirmabesenyői susnyásban iszkolt két gázpalackkal a biciklijén
Egy közgazdasági szakközépiskolás lány és két osztálytársának eltűnése határozza meg a film első képsorait, zokogó anyát látunk, majd még kettőt. Ezt követően id. Tényi József beszél arról, hogyan bukkant rá a videókamerára és a három hátizsákra a szirmabesenyői kultúrházban cellux és manikűrolló segítségével.

Az első képeken Szirmabesenyő főterén állunk özv. Kormos Istvánnéval szemben aki éppen arra a kérdésre válaszol, hogy ismeri-e Manyi nénit. Elmondja, hogy ő már sokat hallott róla, de a fia állítólag látta is, amint egyszer a szirmabesenyői susnyásban iszkolt két gázpalackkal a biciklijén, de lehet, hogy az csak egy légbuborékban megtörő fényjelenség volt, amit a Vénusz tükröződése idézett elő.

Hangulatváltás, elmosódott képek
A falu papja és Manyi néni egy korábbi fényképen
Következő helyszínünkön a falu papja mondja el, hogy időről időre felütik a fejüket a Manyi néniről szóló pletykák a környéken, de ő csak mosolyog ezeken, mert meggyőződése, hogy Manyi néni nem létezik.

Megszólal még az APEH képviselője is, miszerint ha Manyi néni létezne, nyoma lenne a kimutatásban.

Hangulatváltás, elmosódott képek, Szirmabesenyő környékén /és valószínűleg az egész országban/ késő este van, a forgatócsoport elindul Manyi néni feltételezett rejtekhelye felé. Futó lábak dobogása, suttogás, az elbillenő kamera még homályosan rögzíti az 1352-es vagy Italo feliratot, majd csak a sötétség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!