Vitár Róbert

2001.01.30. 15:55
Azt hitték, odabent az Eurosportnál, hogy elmegy a dolog rutinból, elviszi hátán a gyakorlat, különben is, ki figyel oda arra, mit beszél valaki, ha éppen szép és színes képek láthatók a képernyőn, tájak, nők és férfiak. Más indokot nem tudok elképzelni arra, hogy Vitár Róbertet szerződtették, mert képességei még viszonylagos közszolgálati karrierjét sem indokolták, a kereskedelmi csatornáknál meg úgy tudom, számít az ilyesmi.
A tehetséget persze lehet lelkesedéssel pótolni ideig-óráig, azonban az idős mester lélekben már feladta, hogy magyar sikereket konferálhat. A magyar biatlonista hölgyeket például ilyeténképpen vezette fel a startnál: ,,Tőlük nem várható igazán jó eredmény, mert nagyon szerény képességű és szerény felkészülési lehetőségű versenyzők". Ez azért elég brutális útravaló. Jól van, akkor kapcsoljunk más csatornára, mondja a néző.

Legutóbb Kuti Kis Rita játszott Kurnyikova ellen az Ausztrál Openen, Vitár Róbert pedig a szokásos, Fülest megszégyenítő apátiájában olyanokat mondott a magyar teniszezőnő zseniális ütései után, hogy hát na, ez igen, csak legalább ezt a szettet tudná megnyerni.

Robi bácsi a tehetség és a lelkesedés hiányát információhiánnyal próbálja pótolni, azaz amellett, hogy rettenetesen unalmasan és enerváltan beszél egy eseményről, még nem is ért hozzá. Komolyan mondom, amikor a többórás teniszközvetítés során végre kicsavarja a kezéből a mikrofont valamelyik üdítően középszerű kollégája, maga a megkönnyebbülés.