Jackson a bíróságon ártatlannak vallja magát

2004.01.16. 12:45
Ártatlanságát akarja hangoztatni a pedofíliával vádolt Michael Jackson pénteken, amikor az ellene indított eljárásban először áll a bíró elé. A kaliforniai Santa Maria-i bíróságot közvetítőkocsik és Los Angelesből érkezett szeretetkaraván veszi körül.
"A felmentésért dolgozunk!" - mondta Mark Geragos, a Jacksont védő sztárügyvéd. - "Ezért megegyeztünk Michaellel, hogy kiterjesztjük a csapatot!"- számolt be a további négy-öt neves ügyvédből álló védőcsapat létrehozásáról. Erősítésképpen Benjamin Brafman New York-i sztárügyvédet is bevonják, aki jelentős sikereket ért el büntető perekben, többek között P. Diddy rapper vesztegetési és fegyverviselési perében.

Orosz tüntetők Moszkvában az amerikai nagykövetség előtt január 16-án

Michael Jackson bírósági meghallgatása, ami közép-európai idő szerint 17 óra 30 perckor kezdődik, a vádaláhelyezés formalitásának első lépése lesz. Ezután dönt Rodney Melville bíró a per kezdetének időpontjáról.

Az ügyészség azzal vádolja a 45 éves énekest, hogy hét alkalommal zaklatott szexuálisan egy akkor 13 éves fiút. Ebből, a vád szerint, két esetben alkohollal itatta le a gyereket. Ha a ma 14 éves fiú a bíróság előtt megismétli ezt az állítást, az a popsztár karrierjének megtörése mellett több évtizedes börtönbüntetést is jelenthet. Jackson tíz éve egy hasonló esetet már megúszott több millió dollár kártérítés kifizetésével.

Szeretetkaraván a bosszúálló angyal ellen

A pénteki meghallgatás idejére Melville bíró kitiltotta a fényképezőgéket, a kamerákat és a mobiltelefonokat a bírósági tárgyalóteremből. A nagy érdeklődést jelzi, hogy csak azzal egy hetet töltöttek a Santa Maria-i hivatalnokok, hogy eldöntsék, a sajtó melyik képviselői kapjanak helyet a teremben. Bár az ingyenes parkolóhelyek 250 dollárba kerülnek az extraköltségek miatt, a bíróság kis épületét műholdas közvetítőkocsik tömege veszi körül.

Los Angeles-ből emberjogi vezetők szervezői munkájának köszönhetően szeretetkaraván érkezik, ami útközben megáll Santa Barbarában, Tom Sneddon, a Santa Maria-i kerületi ügyész irodája előtt. Sneddont, aki élharcosa volt a Michael Jackson elleni vádak begyűjtésének, Jackson bosszúálló angyalának nevezik. A popsztár honlapján másként vélekednek Sneddonról: "csak a gyűlölet és a pénz irányítja".