Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közlekedési káosz várható Pécsen

2009.04.09. 14:17
Májusban lezárják a Széchenyi teret, a Zsolnay kulturális negyed építése júniusban indul a Pécs2010 program keretében. Áprilistól 4,5 milliárdból fejlesztik a közlekedést.

Rendkívül nehéz körülmények között közlekedhetnek a pécsiek és a városba érkezők nyáron, mert párhuzamosan folynak majd a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program nagyberuházásai és a Sopianae Terv útfelújítási munkálatai.

A parkok újjáépítésének egyes elemei húsvét után kezdődnek, a főteret, azaz a Széchenyi teret májusban zárják le a régészeti feltárások miatt, a tudásközpont, a koncertközpont, a Zsolnay kulturális negyed, azon belül a Múzeum utca kivitelezése pedig várhatóan júniusban startol, mondta el Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója.

4,5 milliárdból fejlesztik az utakat

A Magyar Aszfalt Kft. és a Colas Építő Zrt. alkotta Pécs 2009 MC Konzorcium is idén áprilisban lát munkához, hogy 2010-ig 131 ponton építsen, újítson fel forgalmas, frekventált, illetve nagyon rossz állapotú peremkerületi utakat, közlekedési csomópontokat a Dunántúl legnagyobb városában. A fejlesztés 4,5 milliárd forintba kerül, a pénzből 65 kilométer hosszan és 400 ezer négyzetméter felületen újul meg az aszfaltburkolat.

Cserép Attila, Pécs nyugalmazott rendőrkapitánya vezetésével megkezdte munkáját a forgalomszervezéssel megbízott operatív munkacsoport. Feladatuk, hogy naprakész információk alapján megoldást találjanak a közlekedési problémákra, és plakátokon, a helyi médiában, valamint az interneten gondoskodjanak a lakosság megfelelő tájékoztatásáról.

A tömegközlekedést javasolják

A munkacsoport vezetője szerint Pécsett a következő hónapok nagy türelmet igényelnek mindenkitől, a legjobban azok járnak, akik a tömegközlekedést veszik igénybe, annak ugyanis minden esetben elsőbbséget biztosítanak.