Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elindul a parképítés Pécsen

2009.04.16. 12:27
A Diana tér átépítésével megkezdődött a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program első, közterek és parkok megújítását célzó nagyberuházásának kivitelezése csütörtökön.

A fejlesztés keretében a téren járófelületek felújítására, parkosításra, padok kihelyezésére, játszóterek kialakítására, s egyebek mellett egy kisebb vízjáték építésére kerül sor a régi szökőkút helyén.

A térrendezés ezzel egy időben további hat helyszínen folyik, a munkálatok hét hónapot vesznek igénybe. A cél az, hogy a baranyai megyeszékhelyen olyan valódi közösségi terek jöjjenek létre, melyek hangulatos találkozási helyként szolgálhatnak a szabadidő sokszínű eltöltésére.

Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója a többi nagyprojekttel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a közterek és parkok megújításának második üteme májusban startol, a koncertközpont és a tudásközpont kivitelezése várhatóan május végén, a Zsolnay kulturális negyedé és a Múzeum utcáé júniusban kezdődhet.

A pécsi EKF-program költségvetése 45 milliárd forint, ebből 35,6 milliárd forintot a nagyprojektek megvalósítására fordítanak, a többit a rendezvényekre és a kommunikációra költik.