Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beperelné a Kétfarkú Kutya Pártot Pécs

2009.05.30. 09:48 Módosítva: 2009-05-30 09:48:05
A vicces street art munkáiról elhíresült szervezet most paródiaoldalt készített a botrányairól elhíresült Pécs2010-ről. A vezetők perelnének.

Egy nagyon híres művész láthatatlan szobra, óriási golflabdatartó, amit az oroszok lebombáznak, ivóverseny és a Dzsámiban berendezett kínai piac. Ilyen programok lesznek Pécsen, a kulturális főváros alkalmából a Kétfarkú Kutya Párt nevű street art- és médiahekker társaság honlapja szerint.

Mindez ráadásul nem is 2010-ben, hanem 2100-ban valósulna meg, ahogy a szájt címe is mutatja.

A több éve tartó pécsi botrányok paródiájaként létrehozott oldalról képzőművészeti blogunk is beszámolt.

A humoros oldal felkeltette a Pécsi EKF rendezőinek figyelmét is.A Pécs2010 Menedzsment Központ jogi lépéseket fontolgat - közölte szombaton Ruzsa Csaba ügyvezető igazgató.

Ruzsa Csaba, a a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója elmondta: az ügyvédek már vizsgálják, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek. A szolgáltató segítségével pedig kiderítették, kik üzemeltetik az oldalt.

"Megdöbbentő, hogy valaki időt, energiát és pénzt fektessen abba, hogy egy ilyet alkosson" - tette hozzá Ruzsa Csaba.

Hangulatos találkozási hely

A múlt hónap közepén kezdődött meg egyébként az EKF-program első nagyberuházásának kivitelezése, amely a pécsi közterek és parkok megújítását foglalja magában. A munkálatok hét hónapot vesznek igénybe. A cél az, hogy a baranyai megyeszékhelyen olyan valódi közösségi terek jöjjenek létre, melyek hangulatos találkozási helyként szolgálhatnak a szabadidő sokszínű eltöltésére. A koncertközpont, a tudásközpont, a Zsolnay kulturális negyed és a Múzeum utca munkálatai az elkövetkezendő egy-két hónapban kezdődhetnek.

A pécsi EKF-program költségvetése 45 milliárd forint, ebből 35,6 milliárd forintot a nagyprojektek megvalósítására fordítanak, a többit a rendezvényekre és a kommunikációra költik.