Nem kér a miskolci cég a Moldova-könyvből

2009.06.30. 09:32 Módosítva: 2009.06.30. 11:03
Mégsem kér Miskolc legnagyobb cége abból, hogy Moldova György író könyvet írjon a városról. A két éve kötött szerződést a kéziratot látva felbontotta a Miskolc Holding Zrt., értesült a Borsod Online. A kétmilliós előleget azért kifizették.

A város vezetői azt gondolták, az ötlet jó városmarketing céljára, a kézirat alapján azonban most arra a következtetésre jutottak, hogy a könyv sajátos szemszögből mutatja be Miskolcot, emiatt nem felel meg a szerződésben rögzített célnak, idézi a lap a szerződést bontó dr. Halmai Gyulát, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatóját.

"A könyv negligálja Miskolc kulturális értékeit, erőfeszítéseit, azt hangsúlyozza, ami tönkrement, ami rossz". Az előleget kifizetik, csak a szerződésben szereplő további hárommillió forintot nem.

Moldova György a lapnak adott interjújában azt hangsúlyozta, nem ért egyet a város véleményével, szerinte a könyv teljes mértékben megfelel annak, hogy Miskolcot ismertté tegye. Ennek ellenére békében váltak el egymástól. A kötet az író kiadásában várhatóan szeptemberben megjelenik.