Tüntetnek a terézvárosi csendrendelet ellen

2009.09.17. 22:10
Miközben a több terézvárosi szórakozóhelyet képviselő Broadway Egyesület a következő héten is tárgyal az önkormányzattal a csendrendeletről, más szórakozóhelyek képviselői úgy érzik, hazudtak nekik, ezért hétfőn délutánra tüntetést szerveznek a VI. kerületi önkormányzat épülete elé.

Több terézvárosi szórakozóhely hétfőn 17 órára tüntetést szervez az önkormányzat épülete elé a csendrendelet ellen. A szórakozóhelyek úgy érzik, hogy az önkormányzat becsapta őket a csendrendelet ügyében.

"Sajnos kiderült, hogy a terézvárosi képviselőtestület több tagja egyszerűen hazudott, amikor a szeptember 1-én életbe lépett rendelet visszavonását megígérte. Most, porhintés gyanánt, október végére a csendrendelet újratárgyalását tűzték ki, várhatóan hasonló eredménnyel. Az eddigi egyeztetések, tiltakozások nem hoztak eredményt, ezért tüntetéssel nyilvánítjuk ki, hogy senkinek nincs joga megbénítani Budapest belvárosának éjszakai életét, csődbe vinni méltán népszerű szórakozóhelyeket, a pezsgő klubéletet korlátozni " - olvasható a felhívásukban.

Koltay András, a csendrendelet ügyében szintén érdekelt Broadway Egyesület jogi képviselője azt mondta, hogy ő maga is látott hasonló szórólapot, de pontosan nem tudja, kik állnak a szerveződés hátterében.

A Broadway Egyesület egyelőre a tárgyalásos utat próbálja, ennek keretében várhatóan a jövő héten megbeszélést tartanak az önkormányzattal, tette hozzá Sajnos az önkormányzatnál eddig több ígéretet is megszegtek, de az egyesület minden lehetőséget megragad a helyzet megoldására. A jövő héten kiderül, hogy járható-e a tárgyalásos út, mondta.

A Budapest VI. kerületében szeptember 1-jén hatályba lépett csendrendelet szerint a terézvárosi szórakozóhelyek nem tarthatnak nyitva este tíz és reggel hat óra között, ha azonban beszerzik a szükséges engedélyeket, köztük a környékbeliek hozzájárulását, akkor a nyitva tartási idő meghosszabbítható éjjel egy óráig.

Az üzletek, ha a lakók legalább kétharmada hozzájárul, akár reggel hatig is nyitva tarthatnak, de alkoholt a korábban elfogadott szeszrendelet miatt éjjel nem árusíthatnak. A szigorítás szállodákra és benzinkutakra nem vonatkozik.