Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kaposvári színházat működtető társaság tulajdonába kerülhet az épület

2009.11.19. 14:58
Schwajda György igazgató a rekonstrukció sikerének érdekében az épület átadása mellett kérte, hogy a kft. kapjon felhatalmazást a beruházás lebonyolítására.

A Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit kft. tulajdonába kerülhet a színház épülete a kaposvári közgyűlés csütörtöki döntése alapján. Erről Schwajda György direktor kezdeményezésére határozott a testület.

Kérését az ez év februárjától az önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő kft.-ként működő színház ügyvezetőjeként Schwajda György azzal támasztotta alá: így és még két feltétel teljesülése esetén lehetségesnek tartja, hogy a teátrum fennállásának 2011-ben esedékes 100. évfordulóját egy teljesen megújult színházban ünnepelhessék.

Schwajda György a rekonstrukció sikerének érdekében az épület átadása mellett kérte továbbá, hogy a kft. kapjon felhatalmazást a beruházás teljes körű lebonyolítására - kormánybiztosként ő felügyelte az új Nemzeti Színház építését -, valamint azt, hogy az önkormányzat biztosítsa a rekonstrukcióhoz szükséges saját forrást.

A közgyűlés valamennyi kérésnek eleget tesz, amennyiben a felújításhoz szükséges, jelen számítások szerinti 7 milliárd forintnyi forráshoz a színház hozzá tud jutni.