Judit
3 °C
7 °C

Közlemény

2009.11.22. 14:33

Az Index.hu 2007. november 20-án közzétett „Juszt titokban bevette Schmuckot” című cikkben annak valótlan állításával, hogy „A TV ügyvédje” című műsor szerkesztésében egy politikai-érdekvédelmi szervezet a Tisztelet Társasága vezető személyisége, Schmuck Andor ténylegesen részt venne, annak valótlan állításával, hogy ez a szervezet a műsort támogatná, azt a valós tényt, hogy egy kérdésben a nézőket arra hívták fel, kérdéseiket, észrevételeiket a Tisztelet Társasága elérhetőségére juttassák fel, olyan hamis színben való feltüntetésével, hogy a műsor rendszeresen a Tisztelet Társasága szolgáltatásait ajánlgatná, vagy ügyeit véden.

Azt a valós tényt, hogy 2003-as adásokban elkövetett szabálytalanságok miatt – amely „A TV ügyvédje” című műsorhoz is kapcsolódik – az ORTT 4 millió Ft bírsággal sújtotta az I.r. felperest, olyan hamis színben való feltüntetésével, hogy a jogsértő gyakorlata jelenben is folyna a műsorban, az Index megsértette Juszt László felperes jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság megállapítja, hogy ugyanezen cikkben az Index azon valós tényeket, hogy Juszt László jó személyes kapcsolatot ápol Schmuck Andorral, illetve egy esetben másokkal együtt moderálta a Tisztelet Társasága nyilvános rendezvényét, olyan hamis színben tüntette fel, hogy Juszt László a 2006-os választások előtt szerepet vállalt a Tisztelet Társasága nevének bevezetésében, részére műsoridőt biztosított volna megsértette a MTV Zrt. jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A bíróság megállapítja, hogy az Index azzal, hogy ugyanezen cikkben olyan hamis látszatot keltett, hogy a TV ügyvédje című műsor gyártása során a műsorban a jelenben is jogsértő gyakorlat folyna, megsértette a Baecon Kft. jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?