A KDNP rászállt a Mikroszkóp Színpadra

2010.01.08. 13:36 Módosítva: 2010.01.08. 13:54
Törvényességi felügyeleti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Cégbírósághoz a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. ügyében Rétvári Bence KDNP-s képviselő. A politikus szerint a társaság tulajdonosai súlyos törvénysértést követtek el, mivel a kft.-t törvényes képviselő nélkül működtetik.

Rétvári Bence KDNP-s politikus szerint a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. törvényes képviselője a hatályos cégadatok alapján 2009. december 31-ig Selmeczi Tibor ügyvezető volt, további cégjegyzésre jogosult személy nem szerepel a nyilvántartásban.

„Az ügyvezető megbízatása január első napjával megszűnt, utódot a taggyűlés a mai napig sem választott. Ez azt jelenti, hogy a kft. törvényes képviselő nélkül működik. Nincs, aki a társaság nevében a jognyilatkozatokat megtegye, kötelezettséget vállaljon, utalványozzon, a céget vezesse, munkáltatói jogokat gyakoroljon.” - nyilatkozta Rétvári.

A politikus azt kérte a cégbíróságtól, hogy amennyiben a társaság törvényes működése nem áll helyre, töröljék a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t a cégjegyzékből. Szerinte a cég törlése esetén a közvagyon nem kerül veszélybe, mert a Mikroszkóp Színpad épülete önkormányzati tulajdonban van, a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. csak üzemeltető.