Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A KDNP rászállt a Mikroszkóp Színpadra

2010.01.08. 13:36 Módosítva: 2010-01-08 13:54:39
Törvényességi felügyeleti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Cégbírósághoz a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. ügyében Rétvári Bence KDNP-s képviselő. A politikus szerint a társaság tulajdonosai súlyos törvénysértést követtek el, mivel a kft.-t törvényes képviselő nélkül működtetik.

Rétvári Bence KDNP-s politikus szerint a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. törvényes képviselője a hatályos cégadatok alapján 2009. december 31-ig Selmeczi Tibor ügyvezető volt, további cégjegyzésre jogosult személy nem szerepel a nyilvántartásban.

„Az ügyvezető megbízatása január első napjával megszűnt, utódot a taggyűlés a mai napig sem választott. Ez azt jelenti, hogy a kft. törvényes képviselő nélkül működik. Nincs, aki a társaság nevében a jognyilatkozatokat megtegye, kötelezettséget vállaljon, utalványozzon, a céget vezesse, munkáltatói jogokat gyakoroljon.” - nyilatkozta Rétvári.

A politikus azt kérte a cégbíróságtól, hogy amennyiben a társaság törvényes működése nem áll helyre, töröljék a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft.-t a cégjegyzékből. Szerinte a cég törlése esetén a közvagyon nem kerül veszélybe, mert a Mikroszkóp Színpad épülete önkormányzati tulajdonban van, a Mikroszkóp Színpad Nonprofit Kft. csak üzemeltető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?