Káel Csaba Russel Crowe-val forgatna

2010.01.14. 15:51
A rendező márciusban terepszemlére Ausztráliába utazik egy többéves filmterve előkészítésére. A Pécs kultúrfőváros vasárnapi nyitóeseményét rendező Káel Csabávall készült interjúból kiderült, nagyon elégedett a munkájával, és további szürreális terveiről is beszélt.

"Bár a nyitóünnepség koncepciójának kidolgozásához igen kevés idő állt rendelkezésemre, a fogadtatás azt mutatja, elégedett lehetek" – összegezte tapasztalatait az EKF megnyitójáról Káel Csaba az MTI-nek adott interjújában. Inspirálta, hogy a pécsi művészek milyen nagy odaadással vettek részt a próbákon, majd az ünnepi est műsorában, és nem érdekelte őket, hogy hideg van vagy esik-e a hó.

A rendező úgy látja, a városnak, a régiónak vissza kell szereznie azt a kulturális rangot, ami a római kortól a polgárosodás koráig épült és elevenen élt. Plácido Domingo világhírű spanyol operaénekes a nyitóünnepségen bejátszott videóüzenetében az egyik legszebb, legigazabb mondat az volt, hogy nem tudhatjuk, a Széchenyi téren állók között nincs-e ott a jövő Victor Vasarelyje, Amerigo Totja, vagy a következő Csontváry.

Káel egyelőre nem kapott Pécsről újabb felkérést, de javaslta, hogy a nyitóünnep egyes látványos részleteit csomagolják be és vigyék el Essenbe és Isztambulba, a két másik idei EKF-helyszínre is.

További grandiózus tervek

Idei munkáiról szólva Káel Csaba beszámolt arról, hogy Győrött bemutatott Hunyadi László előadása az Erkel-év jegyében a Budapesti Tavaszi Fesztivál vendége lesz.

A rendező márciusban terepszemlére Ausztráliába utazik egy többéves filmterve előkészítésére. A Három kutya éjszaka címmel tervezett mozi főszerepére Russell Crowe Ausztráliában felnőtt hollywoodi sztárt szemelte ki, és reméli, hogy a producernek sikerül megszereznie a színészt.

Káel Csaba a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában a Shakespeare-kortárs Christopher Marlowe Doctor Faustusát rendezi, a címszerepben Cserhalmi Györggyel. Egy 2011-es világpremieren is dolgozik, amit Győrben, a Nemzeti Színházban terveznek: Várkonyi Mátyás írt musicalt Mata Hariról.  • Hírek
  • Hírek