Verebes István felmondott

2011.01.06. 08:39 Módosítva: 2011.01.06. 10:13

A Blikk információi szerint Verebes István távozik a Mikroszkóp Színpad éléről, ezzel kérdésessé vált a színház fennmaradása.

A hír egyelőre a folyosókon terjed, mert a Mikroszkóp dolgozóival hivatalosan még nem közölték a tényeket. "Szomorúak vagyunk, hiszen a sorsunk forog kockán. Soha nem voltunk még ennyire idegesek. Félünk" – mondta egy neve elhallgatását kérő humorista.

Selmeczi Tibor egykori megbízott igazgató úgy fogalmazott, "nehéz bármit is mondani erről, mert ez egy elég kellemetlen pillanat a magyar kabaré történelmében, mert így gyakorlatilag megszűnik az egyetlen kabarészínház".

Csomós Miklós kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta, nem tudja, mi lesz a színház sorsa. "Verebes István többször is felkeresett, mielőtt így döntött volna. Felmondását elfogadtuk. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, ő mindent megtett, de nem sikerült a terveit megvalósítania. Ezt az évadot még végigcsinálja, utána kiírunk egy használatba vételi pályázatot" - mondta Csomós.