Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A főváros pénzzel is támogatná Faludyt

2002.09.03. 17:33
A fővárosi önkormányzat pénzzel kíván segítséget nyújtani a XIII. kerület önkormányzatának ahhoz, hogy Faludy György Kossuth-díjas költő tulajdonába kerüljön az a lakás, amelyet 8 évvel ezelőtt a nemzet ajándékaként kapott.
Erről Demszky Gábor beszélt újságírók előtt a költő otthonában rögtönzött sajtótájékoztatón kedden, majd javaslatáról a Városházán négyszemközt is egyeztetett Tóth József XIII. kerületi polgármesterrel.

A főpolgármester a költő lakásában úgy nyilatkozott, hogy formálisan már Faludy Györgyé a Szent István körúti ingatlan, de a lakás tulajdonviszonyainak jogi feltételeit még tisztázni kell.

Faludy György elmondta: kiköltözik a lakásból, ha azt nem kaphatja meg ajándékként az államtól, mivel a mintegy 250 ezer forintos havi bérleti díjat nem áll módjában megfizetni. Hozzátette: felesége rendelkezik egy 15 millió forint értéku ingatlannal, amelynek értékét felajánlották jelenlegi otthonuk tulajdonjogáért cserébe, azonban ezt az összeget a XIII. kerületi önkormányzat túl alacsonynak találta.

- A költőt többször megfosztották mindenétől Magyarországon és több lakást is az államra hagyott, így most megilleti őt egy saját budapesti otthon - mondta a főpolgármester.