Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akár évi 14 milliárd is járhat a filmeseknek

2002.07.19. 11:39
Évi 12-14 milliárd forintos támogatást biztosító állami forrásokról is szól a kidolgozás alatt álló új filmtörvény, mely a filmszakma valamennyi területét átfogja, a gyártástól a forgalmazáson át a mozik támogatásáig - tudta meg a Népszabadság.
A régóta húzódó filmtörvény szakmai koncepcióját a Filmszakmai Kerekasztalba tömörült szervezetek dolgozzák ki, amit a kulturális tárca egyedüli szakmai partnerének tekinti a kodifikáció során. A koncepció összefoglalásával Port Ferencet, a Filmforgalmazók Egyesületének elnökét bízták meg.

A régóta várt törvény előkészítésének új módjáról Görgey Gábor kulturális és László Csaba pénzügyminiszter, továbbá a filmes szervezetek képviselői közelmúltbeli találkozóján állapodtak meg. Ezen a találkozón egyeztek meg többek között a filmgyártásnak juttatandó idei 800 milliós gyorssegélyről is. Port Ferenc arról tájékoztatta a napilapot, hogy már el is készült a filmtörvény szakmai koncepciója, amelyet a kerekasztalba tömörült szervezetek két héten belül minden részletében véglegesítenek.

Port szerint eddig mindig azért futott zátonyra a törvény ügye, mert a kulturális minisztérium tervezetét a pénzügyi tárca megvétózta, ám hozzátette: ez az első alkalom, amikor nem állandó feszültség közepette folyik az előkészítés. A törvényjavaslatról valószínűleg már csak jövőre szavazhat az Országgyűlés.