Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jud Süss bemutatása nem törvénytelen

2008.09.16. 09:29
Megszüntette a Fővárosi Főügyészség a Jud Süss című náci propagandafilm budapesti vetítései miatt közösség elleni izgatás címen indított eljárást, írta saját értesülésére hivatkozva a keddi Népszava.

Az eddig meg nem erősített információk szerint az eljárás megszüntetésének az az indoklása, hogy "a film bemutatása nem meríti ki a törvényben foglalt tényállást" - olvasható a cikkben, amely az ügy kapcsán több, korábban megfogalmazott szakértői állásfoglalásra is emlékeztet, melyek szerint Magyarországon a véleménynyilvánítással kapcsolatos jogokat igen tágra szabták.

Ahhoz, hogy a közösség elleni izgatás megvalósuljon, közvetlen összefüggést kellene találni bizonyos erőszakos cselekmények és jelen esetben a film bemutatása között - idézte fel a lap a szakértők gondolatait.

A most megszüntetett - az SZDSZ és egy magánember feljelentése alapján indult - nyomozásoktól függetlenül a szerzői jogok megsértése miatti eljárások továbbra is folynak a BRFK-n és Németországban - írta a lap.