Műalkotások lesznek a kirakatokból

2006.05.17. 10:57
A belváros elhanyagolt, üresen álló kirakatait alakítaná kortárs képzőművészeti kiállításokká az V. kerületi önkormányzat.

A Magyar Hírlap információi szerint a Főpolgármesteri Hivatal az Atlantisz program keretében pályázatokat ír ki kortárs képzőművészeti alkotásokra, amelyeket többek közt az épülő négyes metró aluljáróiban, illetve a Nyugati téri aluljáró eddig elhanyagol részein állítanának ki.

A napilap szerint ősszel már akár ki is állíthatják a Nyugati térnél azokat az alkotásokat, amelyekre most írt ki pályázatot a főváros. A kortárs képzőművészek a Nyugati téri aluljáró padlózatát és oszlopait boríthatják be alkotásaikkal.

Szintén pályázatot írt ki a városképet csúfító elhagyott kirakatok művészeti hasznosítására az V. kerületi önkormányzat, így nyáron már a kerület negyven-ötven kirakata alakulhat át kortárs képzőművészeti kiállítássá.

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület is a kirakatok műalkotássá tételen dolgozik, ezért a Magyar Hírlap információi szerint nyártól akár több olyan kirakattal is találkozhatunk, amely zenél, sőt bárki rácsatlakoztathatja fülhallgatóját, hogy kedvére válogasson a kirakat zenei kínálatából. Az egyesület emellett nyáron szabadtéri mozit létesít majd a Kossuth téren és koncerteket is tart a Deák téren, sőt különleges performance-ként egy hullámszámlálót építenek a Dunára.