Kokainista bemondók a BBC-nél

2003.07.25. 10:20
A kokain természetes velejárója a tévéiparnak. Ezt a BBC munkatársai jelentették ki egy róluk szóló, leleplező film hatására. A tévécsatorna vezetője nem aggódik a kábítószerbotrány miatt.
A Channel 4 brit csatorna egyórás dokumentumfilmet tűz műsorára, amelyben lerántja a leplet a BBC munkatársainak kokainfüggőségéről. A Snorting Coke (Kokaint szippantva) című filmben három BBC bemondó - Frank Bough, Angus Deayton és Johnnie Walker - leépülését és bukását követhetik majd nyomon a tévénézők. A 4-es csatorna dokumentumfilmjében a BBC munkatársainak folyamatos kokainozását kritizálja.

"Azt gondoltuk, jó lenne olyan ismert embereket bemutatni, akik mellesleg kokainisták - mondta a Channel 4 szóvivője. - Meg akartuk nézni, hogyan kezeli a BBC ezt a problémát, és hogy mit hoz ebből nyilvánosságra."

A BBC megkérdőjelezi a Channel 4 döntését, miszerint az összes tévétársaság közül pont őket pécézték ki. "Furának tartjuk a helyzetet. A kokain a tévéipar velejárója, nem csak a BBC-nél történik ilyesmi" - szólt a közszolgálati csatorna reakciója. A BBC szóvivője biztosított mindenkit afelől, hogy a csatorna nem aggódik a film miatt.

A csatorna vezetője, Lorraine Heggessey elmondta, hogy nem döbbentette meg a kábítószert használó tévésztárok esete. A The Sun című bulvárlap Heggessey-t arról faggatta, hogy okozott-e kárt a tévétársaságnak munkatársai kábítószer-botránya.

"A 21. században élünk. Az igazság az, hogy az emberek használnak drogokat. Azt hiszem, hogy a nézőközönség tud erről - mondta Heggessey. - Azt hiszem, a legtöbbjük elég széles látókörű ahhoz, hogy megértse ezeket a dolgokat, nem hiszem, hogy kárunk származna az ügyből."